1 Eylül 2014 Pazartesi

Tarçınlı ve damla sakızlı kahvaltı çörekleri

Malzemeler:


Hamuru için:


  • 450 gr un

  • 50 gr toz şeker

  • 85 gr tereyağı

  • 1 paket instant maya

  • 1 paket vanilya

  • 2 parça damla sakızı

  • 2 yumurta

  • 150 ml süt

  • 1 tutam tuz

Dolgusu için:


  • 2 tatlı kaşığı tarçın

  • 85 gr esmer şeker

  • 100 gr ceviz içi

Üzeri için:


  • 125 gr tereyağı

  • 125 ml bal

  • 100 gr dövülmüş ceviz

tarcinli-damla-sakizli-corek


Hazırlanışı:


  1. Un, şeker, vanilya, dövülmüş damla sakızı ve tuzu geniş bir yoğurma kabına alın. Küp doğranmış tereyağı parçalarını ekleyip ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar parmak uçlarınızla yoğurun.

  2. Maya, süt ve hafif çırpılmış yumurtaları ekleyip 5 dakika yoğurun. üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Tarçın, şeker ve cevizi havanda dövün.

  3. Hamuru unlanmış tezgahta 25×35 cm ölçülerinde dikdörtgen açın. üzerine bir miktar eritilmiş tereyağı sürüp hazırladığınız karışımı üzerine bastırarak yayın. Rulo şeklinde sarın.

  4. 2 parmak kalınlığında kesin ve tepsiye dizin. Kalan tereyağını bal ile karıştırıp ruloların üzerine sürün. Dövülmüş ceviz serpiştirip üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis yapın.

Afiyet olsun…


damla-sakizli-tarcinli-kahvalti-corekleri-tarifi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder