8 Eylül 2014 Pazartesi

Kıbrıs tatlısı tarifi

Malzemeler:


Keki İçin:


  • 3 adet yumurta

  • 1/2 su bardağı toz şeker

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı galeta unu

  • 1 su bardağı kırılmış ceviz

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

kibris-tatlisi-tarifi


Kreması İçin:


  • 1 litre süt

  • 1/2 su bardağı toz şeker

  • 2 kaşık nişasta

  • 2 kaşık un

  • 1 paket vanilya

  • 200 gram krema

  • 1 kaşık tereyağı

Şerbeti İçin:


  • 2 su bardağı toz şeker

  • 2 su bardağı su

  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri İçin:


  • Hindistan cevizi

  • Kırılmış ceviz

Hazırlanışı:


Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve 5 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edelim. 3 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.


Keki için; bir kabın içine tüm malzemeyi koyalım ve karıştıralım. Önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dakika pişirelim. Sıcak kekimize, soğuk şerbeti dökelim ve soğumaya bırakalım.


Kreması için; tencereye sütü, toz şekeri, nişastayı, unu koyalım ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca altını kapatalım ve kremayı, tereyağını, vanilyayı ilave edip, blender ile 2 dakika çırpalım. Tatlımızın üzerine döküp, düzleştirelim. Kıbrıs Tatlımızı, Hindistan cevizi ve kırılmış cevizle süsleyelim. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapalım.


Afiyet olsun…





 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder