17 Eylül 2014 Çarşamba

Etli kuru bamya yemeği tarifi

etli-kuru-bamya-yemegi-tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram kuşbaşı et

  • 200 gram kuru bamya

  • Yarım limonun suyu

  • 30 gram margarin

  • 4 su bardağı sıcak su

  • 3 soğan

  • 2 domates

  • 1 limon

  • Tuz

etli-kuru-bamya-nasil-yapilir


Hazırlanışı:


  1. Bamyaları ipten çıkarıp yıkayın. Soğan ve domateslerin kabuklarını temizleyip küp küp doğrayın.

  2. Bamyaları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve yarım limonun suyunu ekleyin. Bamyalar hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün. Bamyaları süzgece alıp üzerlerine soğuk su dökün.

  3. Margarini tencerede eritin. Eti ve soğanı ekleyip kavurun. Domatesleri ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine 4 su bardağı sıcak su, tuz ve yarım limon suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

  4. Bamyaları ekleyip etler ve bamyalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder