2 Eylül 2014 Salı

Işıltılı ve gölgeli göz makyajı nasıl yapılır?

isiltili-golgeli-goz-makyaji


Bu göz alıcı makyajı yapmak için ilk olarak siyah eyeliner ve ince bir fırça ile resimde görüldüğü gibi kirpiklerin dibinden çekilerek uca doğru çekik bir hal alan bir taslak çizilmelidir. Çizilmiş anahat içinde gözün köşe ve keskin kısmına gelen yere siyah farı yoğun bir şekilde uygulamalısınız. Daha sonra gri simli ışıltılı farı siyah fardan sonraki belli bölüme uygulamalısınız. Tek yapmanız gereken fark çok fazla olmamak şartıyla siyah ve gri farın kesiştiği noktada her iki farı kapsayacak şekilde üstten gri far sürmek. Daha sonra göz kapağının iç kısmına da gri göz farının üzerinden geçerek beyaz far sürmelisiniz. Böylece göz kapağınız siyahtan beyaza açılan gölgeli bir form kazanacaktır.


golgeli-gri-makyaj


Far sürme işlemini tamamladıktan sonra kalem ve maskara çekerek göz makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Eğer göz makyajınızın daha yoğun olmasını istiyorsanız farı kaşınızın alt kısmına kadar dağıtarak sürebilirsiniz.


isiltili-simli-goz-makyaji


Eyelineri yoğun bir şekilde sürmeyi sevmiyorsanız hat çizme işlemini siyah far ve fırça ile yapabilirsiniz. Ayrıca daha yoğun ışıltılar için iri simli göz farlarını tercih etmelisiniz. Kıyafetinize ve gideceğiniz yere göre farın yoğunluğunu arttırabilir ışıltılı farı gözünüzün alt kısmına da sürebilirsiniz. Son olarak kaşınızın altına beyaz far sürmeniz makyajınızı daha gösterişli gösterecektir. Tercih sizin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder