2 Eylül 2014 Salı

Tarçın aromalı kızarmış elma dilimleri

tarcinli-elma-kizartmasi-tarifi


Malzemeler:


  • Un

  • Şeker

  • Tuz

  • Tarçın

  • Yoğurt

  • Yumurta

  • 1 paket kabartma tozu

sekerli-tarcinli-elma-kizartmasi


Hazırlanışı:


Un, tuz ve kabartma tozunu bir kasede harmanlayın. Daha sonra ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı çırpın. Elmaları yuvarlak halka gibi kestikten sonra bu iki karışımı karıştırıp, batırın. Soğan halkası gibi bu halkaları çiçek yağında kızartın. Kızartma işlemi bittikten sonra bir peçete üzerinde yağını süzün. Ve sıcak sıcak şekerli tarçın aromasına bulayarak servis edin.


Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder