5 Eylül 2014 Cuma

Frambuazlı ve çikolatalı kek tarifi

Malzemeler:


  • 3 yumurta

  • 1.5 su bardağı toz şeker

  • Yarım su bardağı

  • ayçiçeği yağı

  • 1 çay bardağı süt

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • 2.5 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 su bardağı damla çikolata

Servis için:


  • 200 gr bitter

  • 2 yemek kaşığı krema

  • 1.5 su bardağı vanilyalı dondurma

frambuazli-cikolatali-kek-tarifi


Hazırlanışı:


  1. Bir kapta toz şeker ve yumurtaları çırpın. Süt ve ayçiçeği yağını ekleyin. Un, kakao ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek ilave edin.

  2. Mikserle çırpın. Damla çikolataları ekleyip kaşıkla karıştırın. Karışımı ufak muffin kalıplarına doldurup 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin.

  3. Soğuyunca kalıptan çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alın. Çikolatayı krema ile birlikte eritin ve keklerin üzerine dökün.

  4. Sos üzerine frambuaz dizip, en üste vanilyalı dondurma yerleştirin. Sıkma torbasına doldurduğunuz çikolatalı sostan sıkıp servis yapın.

Afiyet olsun…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder