20 Eylül 2014 Cumartesi

Salamura yaprak konservesi yapımı

yaprak-sarmasi-tarifi


Malzemeler:


  • Asma yaprağı

  • Orta büyüklükte kavanoz ve yeni kapak (Kavanozun sıkı kapanması için yeni kapak tercih edilmeli)

  • Kavanozların sığacağı ebatta tencere

  • Su

yaprak-konservesi-nasil-yapilir


Hazırlanışı:


Yaprakları demet halinde rulo yapıp kavanozlara yerleştirin. Ama boşluk kalmamasına dikkat edin bu yüzden iyice bastırın. Kavanoz dolduğunda yeni aldığınız kapakla sıkıca kapatın ve hava almasını önleyin.


Hazırladığınız kavanozları kapak kısmı aşağıda kalacak şekilde tencereye yerleştirin. Suyu kavanozlar hafif havalanmaya başlayacak şekilde doldurun ama devrilmesini engellemek için suyun birazını boşaltın. Bu kıvamda su koyarsanız yeterli suyu koymuş olursunuz.

Bu işlemi de tamamladıktan sonra tencereyi ocağa koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve tencere kaynamaya devam etsin.

Kaynadıkça yapraklar kapak kısmından başlayarak renk değiştirecek. Tıpkı kaynar suya batırılıp çıkarılan şoklanmış yaprak rengini alacak. Yaprakların tamamı renk değiştirdiğinde ocağın altını kapatarak kavanozları sudan çıkartın ve ters çevirerek bir bez üstüne koyun. Düdüklü tencereden çıkan ses gibi değişik bir ses duyabilirsiniz. Bu ses kavanozların kendini konserve etmesinde dolayı çıkacak şaşırmayın. Bu yüzden kapaklar önce şişecek ve sonra yavaş yavaş inecek. Kapak normale döndüğünde konserveniz hazır demektir. Evin sıcak olmayan bir bölümünde muhafaza edebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder