17 Eylül 2014 Çarşamba

Bulaşık makinesinde turşu yapımı

bulasik-makinesinde-tursu-nasil-yapilir


Malzemeler:


  • Lahana dışında herhangi bir malzeme (taze fasulye, kornişon, biber, havuç, salatalık vs.) (Lahana sülfür içerdiğinde aşırı gazlı bir sebzedir bu yüzden bu yöntem için uygun değildir.)

  • 800 ml.lik klasik boy kavanoza 1 çorba kaşığı kalın tuz ve 5 çorba kaşığı sirke. (Büyük kavanozlarda ölçü iki katı)

  • İsteğe bağlı sarımsak, maydanoz sapı veya kereviz sapı

  • Su

bulasik-makinesinde-tursu-yapimi


Yapılışı:


Malzemelerinizi bol suda iyice yıkayın. Damak zevkinize göre isterseniz karışık malzemeli isterseniz de tek bir çeşit malzemeden doğrayarak veya bütün olarak kavanozlara ağzına kadar koyun ve su doldurun. Üzerinde tuzunu ve sirkesini ekleyin.


Kavanozların ağzını sıkıca kapakla kapatın. (Ağızlarını kapatmak için sıfır kapak tercih etmelisiniz. Böylece kavanozun hava almasını engelleyebilirsiniz.) Yapacağınız kavanoz adedi kadar bu işlemi tekrar edin. Kısaca bu kısma kadar normalde turşuyu nasıl yapıyorsanız aynı şekilde hazırlayın.


Son olarak boş bulaşık makinenizin içine kavanozları sıralayın (alt sepet-üst sepet farketmez) Bulaşık makinenizi en uzun ve en sıcak programında çalıştırın. Programın sonunda oldukları yerde soğutun ve çıkarın. Soğuduktan sonra kavanozdan turşunuzu alıp sofranıza koyabilir ağız tadıyla yiyebilirsiniz. Bu yöntemle turşularınız hem pastörize olur hem de vakumlanarak konserve haline gelir. Uzun süre kapağını açmadan saklayabilirsiniz. İsterseniz aynı şekilde şişe domatesi de hazırlayabilirsiniz.


Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder