19 Eylül 2014 Cuma

Meryem Üzerli'ye doğumdan sonra kilo verdirten diyet!

Meryem Üzerli, Hürrem karakteriyle ilk ekranlara çıktığı da balık etli biraz toplu bir bayandı. Muhteşem Yüzyıl’ın ilk sezonun sonrasında sıkı bir diyet uygulayarak forma giren Üzerli, Almanya’ya döndükten sonra hamilelik nedeniyle 15 kilo alarak formunu kaybetmişti. Doğumdan sonra tekrar diyet uygulayarak iki haftada 10 kilo vererek eskisinden daha zayıf ve fit bir görünüm kazandı.


meryem-uzerliyi-zayiflatan-ozel-diyet


İşte Meryem Üzerli’nin zayıflamak için uyguladığı diyet yöntemi:


Kahvaltı: Güne başlarken enerji sağlayacak kepeğinden ayrılmamış tahıl, yulaf ezmesi, müsli, kepekli ekmek gibi tok tutmayı sağlayacak protein; (süt-yoğurt-sürme peynir lor peyniri-dil peyniri) salatalık-domates-yeşillik ve yanında çay.


Öğle yemeği: Hindi eti-ton balığı-tavuk, yağsız peynir-yeşillikler marul-sivri biber veya kepekli pirinç pilavı-bulgur pilavı-domates soslu kepekli makarna yanında yoğurt veya sebze-tahıl-baklagil ilave edilmiş salatalar veya sebzeli omlet ve yanında ayran.


Akşam yemeği: Yağsız biftek, hindi, balık, lifli, düşük glisemik indeksli sebzeler; kabak-brokoli ıspanak-karnabahar yoğurt veya sebze çorbası veya salata-yoğurt.


Diyeti uygularken her gün yukarıda yazan sebzelerden. etlerden ve diğer gıdalardan birini tercih etmelisiniz. Böylece döngüsel bir şekilde uygulayarak her gün farklı bir gıda almış olursunuz. Ayrıca Üzerli gibi günde 2,5 litre su ve suyun dışında çimen suyu tüketmelisiniz.


Tabi bunların yanı sıra yürüyüş ve spor yapmayı ihmal etmemelisiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder