22 Eylül 2014 Pazartesi

Mısır konservesi tarifi

konserve-misir-tarifi-yapilisi


Malzemeler: 


  • 2 adet mısır

  • 1 silme çay kaşığı tuz

  • 2 çay kaşığı toz şeker

  • Kaynamış su

misir-konservesi-nasil-yapilir


Hazırlanışı:


Koçan mısırları suda haşlayın ve soğuduktan sonra mısırları tane tane koçanından ayırın. Sonra tanelere ayırdığınız mısırları daha önce mısırları haşladığınız suyun içine dökün ve tuz ilave edip 4-5 dakika daha kaynatın.


Daha sonra başka bir tencereye de 1 su bardağı su koyun ve kaynatın. Mısırlar kaynadıktan sonra suyunu süzün ve kavanoza koyun. Kaynatmış olduğunuz bir bardak sudan kavanozda mısırların üzerini geçecek kadar dökün ve bir çay kaşığı şeker ilave edin.


Son olarak kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirip 1 gece bu şekilde bekletin.


Afiyet olsun…


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder