22 Mayıs 2014 Perşembe

Rulo tavuk göğsü tarifi

rulo-tavukgogsu-tarifi-oktay-usta


Malzemeler:


  • 1 lt. süt

  • 1 su bardağı un

  • 1,5 su bardağı tozşeker

  • 1 paket vanilya

  • 1 çorba kaşığı margarin

  • 1 su bardağı hindistancevizi

hindistancevizli-tavukgogsu-rulo-tarifi


 


Hazırlanışı:


Sütü bir tencereye alıp içine unu ve şekeri koyalım.Tencerede iyice karıştırıp altını açalım.Göz göz olana kadar pişirelim.Pişince altını kapatıp içine margarini ve vanilyayı ekleyip 15 dakika kadar çırpalım.Büyük fırın tepsisinin içine hindistancevizini bolca dökelim.Üstüne muhallebiyi yavaşça yayalım.


Kaşığı yada spatulayı ıslatıp üstünü düzeltelim.Soğumaya bırakalım.Sonra dolaba koyup vaktiniz varsa 1 gece yoksa 3,4 saat bekletelim.Soğuyup kendine gelen tatlıyı önce ortadan ikiye uzunlamasına sonrada 3 parmak kalınlığında enlemesine keselim.Rulo saralım. Ve tatlımız böylece servise hazır.


Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder