23 Mayıs 2014 Cuma

İki renkli helezon bisküvi kurabiye tarifi

Malzemeler:


  • 2,5 su bardağı un

  • 1 küçük paket margarin ve 1 ince dilim ilave (150 gr.)

  • Yarım su bardağı pudra şekeri

  • 1 yumurta

  • Limon kabuğu rendesi

  • Vanilya

  • 2 çorba kaşığı kakao

kakaolu-biskuvi-kurabiye-helezon


Hazırlanışı:


  1. Un elenir. Ortasına yağ, pudra şekeri, yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)

  2. Hamur ikiye ayrılır. Bir tanesine elenmiş kakao katılır, yoğrulur.

  3. Hamurlar ayrı ayrı parmak genişliğinde yuvarlanır. Sonra birbirine dolanıp iki parmak uzunluğunda kesilir.

  4. Tepsiye dizilip, orta hararetli fırında pişirilir. (10-15 dakika)

Not: İstenirse hamurlar merdane ile açılıp üst üste konarak sarılır ve dilimlenerek de pişirilir.


Afiyet olsun…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder