25 Mayıs 2014 Pazar

Çikolata süslemeli muhteşem pasta fikirleri

çikolata-suslemeli-cup-kek


Pasta yapmayı seviyorsanız, pasta süslemeleri de seviyorsunuzdur. İşte sizlere sunacağımız bu pasta süslemeleri, çikolata parçaları ile yaratıcılığınızı kullanacağınız şekilde.


çikolata-cicekli-pasta


Yukarıdaki pasta süslemesi için sadece kekinizi krem şanti ile kaplamanız yeterli. Gerisi ise siyah ve beyaz çikolata parçaları ile hayal gücünüzü resmetmek. İrili küçüklü bir çok çikolata damlaları ile çiçekler çizebilirsiniz.


baykus-seklinde-pasta-yapma


Baykuş pastayı yapmak için ilk olarak bir yuvarlak bir kare pasta pişirmelisiniz. Daha sonra kare pastayı resimdeki gibi keserek baykuş profili çıkarabilirsiniz. Daha sonra yapmanız gereken resimdeki çikolata parçalarıyla süslemek.


kirpi-pasta-yapimi-kostebek


Kirpi pastayı yapabilmek için ilk olarak dikdörtgen bir pasta pişirmelisiniz. Daha sonra bu pastayı oval bir şekilde keserek kirpi profili çıkarabilirsiniz. Kesme işlemi bittikten sonra pastanın üzerini krem şanti ile kaplamalı ve bıçakla üzerine çizikler atmalısınız. Son olarak düğme şeklinde çikolatalar ile süslemelisiniz.


katmanli-pasta


Bu katmanlı pastayı yapmak için ilk olarak iki farklı boyutta bir büyük bir küçük kek pişirmelisiniz. Kekleri pişirdikten sonra kekleri üst üste koyarak krem şanti ile kaplamalısınız. Daha sonra ayıcık kurabiye (herhangi bir kurabiye) ve yuvarlak beyaz çikolatalarla süsleyebilirsiniz.


cikolata-suslemeli-cupcakeler


Küçük cupcakeler hazırlayarak onları küçük pembe düğme çikolatalar ile süsleyebilirsiniz.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Pastanızı irili küçüklü yumurta çikolatalar ile süsleyebilirsiniz.


kale-seklinde-pasta


Kare şeklinde bir kek pişirerek kenarlarını madlen çikolatalar ile kaplayabilir, yuvarlak çikolatalar ile de kulelerini yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder