Malzemeler:
- 1 yumurta
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- 1 soğan
- 3 patates
- 1 kırmızıbiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 1 dal taze biberiye
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Hazırlanışı:
- Patateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Küp doğranmış biberi ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin. Haşlanmış patates, tuz, karabiber, pul biber ve doğranmış biberiye yaprağı ilave ederek karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Tereyağı, yoğurt, tuz, süt, ayçiçek yağı ve yumurtayı geniş birkapta karıştırın. Un ve kabartma tozu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
- Hamurdan iri parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane ile açın. Bardak ağzı ile yuvarlaklar kesin ve içlerine patatesli harçtan paylaştırıp kenarlarından kapatarak pide şekli verin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip kenarlarına yumurta sarısı sürün. Susam serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder