Malzemeler:
- 6 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı un
- 18 adet jelatin
- 1 lt süt
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı yeşil fıstık
- 2-3 elma
- 3-4 muz
- 2 mandalina ve portakal
Hazırlanışı:
- Bakır bir tencerede, yumurta sarıları, şeker, un karıştırılır. Süt ilave edilerek pişirilir. Ateşten alınıp yıkanmış jelatinler konur ve karıştırılır. (Soğumaması için üzerine kapak örtülür.)
- Yumurta akları bakır bir tencerede çırpılıp kar haline getirilir.
- Sıcak kremadan 2-3 kepçe konup karıştırılır. Sonra kremanın hepsi katılır.
- Krema soğuyunca küçük küçük doğranmış meyveler ilave edilir.
- Hafif yağlanmış kalıba boşaltılır.
- Buz dolabında dondurulur. (4-5 saat)
- Kalıp ılık suya batırılıp servis tabağına ters çevrilir. Üzerine dövülmüş yeşil fıstık serpilir.
Not:
- Mevsimine göre çilek, kayısı, kiraz, şeftali gibi meyvelerde kullanılır.
- İstenirse krem bavaruvanın üzerine kayısı marmelatı dökülür.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder