20 Mayıs 2014 Salı

Krem bavaruva tarifi

Malzemeler:


  • 6 yumurta

  • 1,5 su bardağı şeker

  • 1 çorba kaşığı un

  • 18 adet jelatin

  • 1 lt süt

  • 1 paket vanilya

  • 1 çorba kaşığı yeşil fıstık

  • 2-3 elma

  • 3-4 muz

  • 2 mandalina ve portakal

krem-bavaruva-tarifi


Hazırlanışı:


  1. Bakır bir tencerede, yumurta sarıları, şeker, un karıştırılır. Süt ilave edilerek pişirilir. Ateşten alınıp yıkanmış jelatinler konur ve karıştırılır. (Soğumaması için üzerine kapak örtülür.)

  2. Yumurta akları bakır bir tencerede çırpılıp kar haline getirilir.

  3. Sıcak kremadan 2-3 kepçe konup karıştırılır. Sonra kremanın hepsi katılır.

  4. Krema soğuyunca küçük küçük doğranmış meyveler ilave edilir.

  5. Hafif yağlanmış kalıba boşaltılır.

  6. Buz dolabında dondurulur. (4-5 saat)

  7. Kalıp ılık suya batırılıp servis tabağına ters çevrilir. Üzerine dövülmüş yeşil fıstık serpilir.

Not: 


  1. Mevsimine göre çilek, kayısı, kiraz, şeftali gibi meyvelerde kullanılır.

  2. İstenirse krem bavaruvanın üzerine kayısı marmelatı dökülür.

Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder