25 Mayıs 2014 Pazar

Fiyonk sırt dekolteli tişört tasarımı

sirt-dekolteli-tisort-tasarimi


Yaratıcılıktan hoşlanıyorsanız bu tişört tasarımı tam size göre. Evde kullanmadığınız tişörtleri değerlendirebileceğiniz ve kendi tarzınızı yaratabileceğiniz bir tişört yapmaya ne dersiniz? O halde şimdi nasıl yapacağımıza bir göz atalım.


sirti-fiyonklu-tisort-yapimi


İlk olarak iki farklı tişörte ihtiyacımız var. İsterseniz sadece bir tişört için bunu uygulayabilir fiyonk için ayrı bir kumaş kullanabilirsiniz. Kullanacağınız tişörtün dar kesimli olmasına dikkat edin. Böylelikle fiyonklar daha düzgün duracaktır. Tişört seçiminiz tamam ise şimdi de nasıl bir sırt dekoltesi istediğinizi düşünün. Tam sırt dekoltesi veya yarım bir dekolte seçebilirsiniz.


Dekolte ölçünüzü seçtikten sonra yanda ne kadar boşluk bırakacağınızı hesaplamalısınız. Dekolte kısmının çok geniş olmamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü çok geniş olursa fiyonk şekilleri muntazam durmaz. Eğer ölçüyü ayarladıysanız her iki tarafta da eşit olacak şekilde metre ile ayarlayarak ortayı kesmelisiniz. Dekolte işlemini tamamladıysanız şimdi fiyonkları yapmaya geçebiliriz.


Fiyonklar için eşit parçalar kesmelisiniz. Bu parçalar sizin istediğiniz fiyonk sayısına göre ayarlanmalıdır. Dikdörtgen (bu parçalar dekolte genişliğinde olmalı) olarak keseceğiniz eşit parçaların yanında yine aynı ölçüde dar küçük dikdörtgen parçalar kesmelisiniz. Daha sonra küçük parçayı büyük parçanın ortasında dolayarak dikmelisiniz. Böylelikle fiyonk oluşacaktır. Bunu bütün fiyonklar da uygulayabilirsiniz. Son olarak bu fiyonkları eşit aralıklarla dekolte kısmına dikmelisiniz. İşlemleri yukarıdaki resimden takip edebilirsiniz. Bu işlemi de tamamladıktan sonra tişörtünüz giyilmek için hazır hale gelir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder