11 Mayıs 2014 Pazar

Eurovision 2014 birincisi sakallı kadın "Conchita Wurst" oldu!

Bu yıl 59. kez gerçekleşen Eurovision Şarkı Yarışması’na Danimarka ev sahipliği yaptı. Yarışmanın yarı finalleri 6 ve 8 Mayıs 2014 tarihlerinde, finali 10 Mayıs 2014′te gerçekleştirildi. Yarışmaya 37 ülke katıldı ve ne yazık ki Türkiye bu ülkelerin arasında yer almadı.


Bu yıl Avusturya adına yarışan Conchita Wurst, “Rise Like a Phoenix” şarkısıyla yarışmanın birincisi oldu. Bu, Avusturya’nın 1966‘dan bu yana kazandığı ilk birinciliği oldu. Avusturya’yı ilk üç sıralamada Hollanda ve İsveç takip etti.  Avusturya 290 puan toplayarak birinci olurken, Hollanda 238 puanla ikinci, İsveç ise 218 puan aldı.


60. Eurovision Şarkı Yarışması Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapılacak.


Grand Final - 59th Eurovision Song Contest


SAKALLI KADIN KAZANDI!


Upuzun saçları, koyu renk sakalları ve cüretkar kadın giysileriyle dikkat çeken Conchita Wurst yarışması öncesi tartışma yaratmış, bazı rakipleri Eurovision’dan çekilmesini istemişti.


 Salonda bulunan eş cinsel seyirciler zaferin ardından büyük mutluluk yaşadı. Şehir merkezinde çeşitli meydanlara yerleştirilen dev ekranlardan yarışmayı izleyenler arasında da eşcinsellerin çoğunlukta oldukları görüldü. Danimarka medyası, Conchita’nın zaferini “Sakallı kadın kazandı” manşeti ile verirken, Danimarkalı adına yarışan Anis Basim “Hak eden şarkı kazandı” dedi.


Wurst ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, “Bu geceyi gelecekte barış ve özgürlük olduğuna inanan herkese ithaf ediyorum. Biz, biriz ve durdurulamayız” dedi.


 


İşte Eurovision Şarkı Yarışması’nda Danimarka’ya birincilik getiren şarkı:



Klibi: Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix (Austria) 2014






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder