20 Mayıs 2014 Salı

Bahçeli evler için taşlı yol tasarımı

bahceler-icin-tas-yol


Bahçeli bir evde yaşıyorsanız güzel bir bahçe yoluna ihtiyacınız var demektir. Çünkü bahçe sulama ve yağmur sonucu toprak çamur olur ve eve geçişlerde sıkıntı yaşarsınız. Eğer bu sıkıntıyı yaşamak istemiyor fakat düz beton döküp bahçenizi bozmak istemiyorsanız yukarıdaki resimdeki gibi harika bir taş yol yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken büyük ve küçük taşlar bulmanız.


Eğer taşlarınız hazır ise yol genişliğini istediğiniz ölçüde ayarlayarak uzun tahta çıtalar ile hizalamanız gerekiyor. Daha sonra ise peyzaj kumaşı ile yolu boylu boyunca kaplamalısınız. Daha sonra bir toprak tabakası dökerek, bu toprağı su ile havalandırın. Böylelikle beton misali toprağı güzelce düzleyebilirsiniz. Düzleme işlemi bittikten sonra boşluklar bırakarak yola büyük taşları dizebilirsiniz. Son olarak istediğiniz şekilde dizdiğiniz büyük taşların arasında kalan boşlukları küçük çakıl taşları ile doldurmalısınız. Büyük taşların oynamaması için çakıl taşlarını dizerken arada boşluk kalmamasına dikkat etmelisiniz. Böylece yolunuz kullanıma hazır hale gelebilir.


İsteğe bağlı peyzaj kumaşının üzerine beton dökebilirsiniz. Ama bahçe kullanımınız açısından yapmamanızı tavsiye ederim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder