24 Nisan 2014 Perşembe

Tavuklu krep tarifi

Malzemeler:


Krep hamuru için:


  • 1 adet yumurta

  • 1 su bardağı süt

  • 1 tutam şeker

  • 2-3 çorba kaşığı un

İçi için:


  • 1 adet piliç biftek

  • 1 adet domates

  • Kekik, pul biber ve tuz

  • Çedar peyniri veya taze kaşar peyniri

FNM040111_008


 


  1. Krep için yumurta, süt, un ve şekeri karıştırın. Koyu bir kıvama geldikten sonra, bir kepçe yardımıyla tavanın içine dökün.

  2. İki yüzünü de pişirin. Piliç bifteği haşlayıp küçük küçük doğrayın. Domatesleri de küp küp kesin.

  3. Domates, piliç, tuz, kekik ve pul biberi karıştırın. Hazırladığınız kreplerin içine bu karışımı koyun ve rulo haline getirin.

  4. Kreplerin üzerine dilimlenmiş çedar peyniri veya taze kaşar peynirini yerleştirin.

  5. Az yağlanmış tavada, üzerlerine kapak kapatarak birkaç dakika pişirin. Peynirler eriyince tavadan alarak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder