22 Nisan 2014 Salı

Mahlepli külünçe tarifi

Malzemeler:


  • 500 gr un

  • 1 çay kaşığı mahlep

  • Yarım kibrit kutusu yaş maya

  • 1 çay bardağı ılık su

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • 125 gr tereyağı

  • 1 kahve

  • 1 fincan ayçiçeği yağı

  • 1 yumurtanın sarısı

  • Tuz

kulunce-tarifi-oktay-usta


Hazırlanışı:


  1. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, mahlep ve tuzu ekleyip harmanlayıh. Yaş mayayı ılık suda eritin.

  2. Unlu karışımın ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, ayçiçeği yağı, maya ve tuzu ilave edin. Sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında 6 cm çapında yuvarlak hamurlar hazırlayın.

  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Servis yapın.

Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder