26 Nisan 2014 Cumartesi

Tatlandırıcı kullananlar dikkat!

tatlandirici-kilo-aldirir-mi


Kilo vermek için kullanılan yapay tatlandırıcılar, can evimizden vurdu! Tatlandırıcıların kilo verdirmediği gibi, kilo alınmasına da davetiye çıkarttığı tespit edildi. Özellikle kilo problemi yaşayan kadınların elinden düşürmediği “yapay tatlandırıcıların” gerçek yüzünü, “Liverpool Üniversitesi” ortaya çıkarttı. Prof. Soraya Shirazi-Beechey, ince bağırsaklardaki sindirim süreci üzerinde yaptığı incelemede, şekeri tanıyarak bağırsaktan kana geçmesini sağlayan hormonları salgılayan hücreleri belirledi. Bu hücrelerin yapay tatlandırıcılarla karşılaştığında aynı hormonları salgıladığı görüldü.


 


sakarin-tatlandiricilarin-zarari


ŞEKER ETKİSİ


Araştırma sonuçlarına göre, insan vücudu kalorisiz yapay tatlandırıcılar ile gerçek şekeri ayırt edemiyor. Bu bağlamda tatlandırıcılar, tıpkı şeker gibi, glikozun emildiği bağırsaklardaki sensörleri harekete geçirerek şekerle aynı etkiyi gösteriyor. Bu nedenle rejim yapan bir kişide kilo kaybı görülmüyor. Aksine kişi, kilo almadığı düşüncesiyle sürekli bu yapay tatlandırıcıyı kullandığı için kilo bile


‘AZ TÜKETİN’


Lİverpool Üniversitesi’nden Prof. Dr. Shirazi-Beechey, yapay tatlandırıcıların glikoz sensörlerini harekete geçirdiğini ve bağırsağın daha fazla şeker emme kapasitesini artırdığını söyledi. Beechey, “Yapay tatlandırıcıların kilo kaybetmek isteyenlerin işine yarayacağını düşünmüyorum. Benim tavsiyem doğal gıdalar alsınlar, bunları az miktarda tüketsinler” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder