21 Nisan 2014 Pazartesi

Çin böreği tarifi

Malzemeler:


  • 2 adet yufka

  • 1/2 çay bardağı soya sosu

  • 2 adet kereviz

  • 2 adet havuç

  • 1 adet soğan

  • 1/2 adet pırasa

  • 2 adet kırmızı biber

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı

  • 1/2 su bardağı galeta unu

  • 2 adet yumurta

  • İsteğe bağlı kızartmalık yağ

cin-boregi-tarifi


Hazırlanışı:


  1. Soğanı küp küp doğrayalım. Zeytinyağını ve soğanı bir tavaya koyup kavuralım. Kırmızı biberleri jülyen şeklinde doğrayalım ve tavaya koyup kavurmaya devam edelim.

  2. Pırasayı küçük doğrayarak, havucu ve kerevizi de rendeleyerek katalım. Soya sosunu da ekleyip sebzeler pişene ve suyunu çekene kadar pişirelim.

  3. Yufkaları düz bir zemine yayalım. Önce ikiye, daha sonra da her parçayı dörde bölelim. Her parçanın üzerine harçtan koyalım.

  4. Sigara böreği şeklinde saralım. Böreklerin uç kısımlarını,  açılmaması için suya batıralım. Yumurtaları çırpalım.

  5. Börekleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartalım. Yanında soya sosuyla servis edelim.

Afiyet olsun…





 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder