Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 1/2 çay bardağı soya sosu
- 2 adet kereviz
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1/2 adet pırasa
- 2 adet kırmızı biber
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- İsteğe bağlı kızartmalık yağ
Hazırlanışı:
- Soğanı küp küp doğrayalım. Zeytinyağını ve soğanı bir tavaya koyup kavuralım. Kırmızı biberleri jülyen şeklinde doğrayalım ve tavaya koyup kavurmaya devam edelim.
- Pırasayı küçük doğrayarak, havucu ve kerevizi de rendeleyerek katalım. Soya sosunu da ekleyip sebzeler pişene ve suyunu çekene kadar pişirelim.
- Yufkaları düz bir zemine yayalım. Önce ikiye, daha sonra da her parçayı dörde bölelim. Her parçanın üzerine harçtan koyalım.
- Sigara böreği şeklinde saralım. Böreklerin uç kısımlarını, açılmaması için suya batıralım. Yumurtaları çırpalım.
- Börekleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartalım. Yanında soya sosuyla servis edelim.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder