Malzemeler:
- 200 gr labne peyniri
- 3 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı şeker
- 4 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
Şeftali Sosu için:
- 3 adet şeftali
- 1 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı:
Sosun yapılışı:
- Şeftalilerin kabuğunu soyun ve küçük küçük doğrayın üzerine bir bardak şekeri dökün ve blendırdan geçirin.
- Sulu kıvama gelince dolaba koyun.
Krema yapılışı:
- Sütü, labneyi, toz şekerini, mısır nişastasını, vanilyayı bir tencereye koyun ve çırpma teli ile çırpın daha sonra ocağın orta gözünde orta ateşte pişirin.
- Sürekli karıştırarak kaynatın. Altını kapatıp servis kaselerine paylaştırın. Ilık hale gelene kadar dışarıda bekletin.
- Soğuduktan sonra üzerine yaptığımız sosu dökün ve buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun …
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder