27 Nisan 2014 Pazar

Şeftalili labne tarifi

Malzemeler:


  • 200 gr labne peyniri

  • 3 su bardağı süt

  • 3/4 su bardağı şeker

  • 4 çorba kaşığı mısır nişastası

  • 1 paket vanilya

Şeftali Sosu için:


  • 3 adet şeftali

  • 1 su bardağı toz şeker

seftalili-labne-tarifi


Hazırlanışı:


Sosun yapılışı:


  1. Şeftalilerin kabuğunu soyun ve küçük küçük doğrayın üzerine bir bardak şekeri dökün ve blendırdan geçirin.

  2. Sulu kıvama gelince dolaba koyun.

Krema yapılışı:


  1. Sütü, labneyi, toz şekerini, mısır nişastasını, vanilyayı bir tencereye koyun ve çırpma teli ile çırpın daha sonra ocağın orta gözünde orta ateşte pişirin.

  2. Sürekli karıştırarak kaynatın. Altını kapatıp servis kaselerine paylaştırın. Ilık hale gelene kadar dışarıda bekletin.

  3. Soğuduktan sonra üzerine yaptığımız sosu dökün ve buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun …


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder