21 Nisan 2014 Pazartesi

Bu besinler hafızayı güçlendirir!

hafizayi-guclendiren-besinler


Pek çoğumuz yaptığımız işe konsantre olamamaktan, dikkatini verememekten, çabuk unutmaktan şikayetçiyiz. Uzmanlar bazı yiyecekleri daha fazla tüketerek hafıza, algılama yeteneği ve dikkati arttırıp, hızlı düşünebilmenin mümkün olduğunu belirtiyor.


Odaklanma için ceviz, yorgunluğa soğan!


Ceviz, fıstık ve fındık: Konferanslarda, uzun araba yolculuklarında sinirleri kuvvetlendirir, beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu hareketlendirir.


Soğan: Yıpranmaya ve fiziksel yorgunluğa birebirdir. Kanı sulandırır. Soğan sayesinde beyin bol oksijen alır ve böylece iyi çalışır.


Karides: Beynin bir numaralı besinidir. Vücuda gerekli olan omega 3 asitlerini sağlar. Bir konuya dikkatinizi verme süresini arttırır.


cevizin-hafizaya-faydasi


 


Yeni konular öğrenirken lahana, algılama için limon!


Lahana: Troid bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için stressiz bir öğrenme sağlar. Yeni bir konu üzerine çalışırken meydana gelen stresle bol bol çiğ lahana yiyerek başa çıkabilirsiniz. Kalorisi de çok düşüktür.


Limon-portakal: C vitamini deposudur. Beyni canlandırır, algılamayı arttırır. Önemli toplantı ve sınavlar öncesi limonata veya taze sıkılmış portakal suyu için.


Yaban mersini: Beynin kanla daha iyi beslenmesini sağlar. Uzun sürecek bir konuyu öğrenmek için ideal meyvelerden biridir.


Havuç hafızayı güçlendirir!


Havuç: Beyin metabolizmasını canlandırarak hatırlama yeteneğini arttırır, bir şeyi ezberlemeye çalışırken sıvı yağlı bir tabak havuç salatası yemek çok işe yarar.


Avokado: Ders çalışırken yenen yarım avokado beyni çalıştırır.


Ananas: Bol miktarda C vitamini içerir. Özellikle öğrenciler ve oyuncular için ideal bir meyvedir. Çünkü uzun bir metin ezberlemek için çok miktarda C vitaminine ihtiyaç vardır.


 Yaratıcılık için zencefil, yeni fikirler için kimyon!


Zencefil: Yaratıcılığın geliştirilmesi için zencefil yenmesi gerekir. Zencefilin içerdiği maddeler beynin yeni fikirler üretmesini sağlar. Zencefil yendiğinde kan sulanır vücutta daha serbest akar. Beyin de kandaki bu oksijenle beslenir.


Kimyon: Kimyonun içerdiği uçucu yağlar sinir sistemini uyarır. Ani bir fikre veya bir buluşa ihtiyacı olan kimyon çayı içmelidir. Kimyon çayı şöyle yapılır: Bir fincan sıcak suya iki tatlı kaşığı kimyon eklenir ve demlenmeye bırakılır.


cilek-ve-yabanmersini-mutluluk


Mutluluk için muz ve çilek!


Muz: Mutluluk hormonu serotonin içerir.


Çilek: Küçük bir kase çilek stresi gidererek mutluluk verir.


Kırmızı biber: Kırmızı biberdeki aroma maddeleri vücudun mutluluk hormonu salgılamasını sağlar. En etkili olanlar çiğ ve acı kırmızı biberdir.


Stresle başa çıkmak için kalsiyum ve magnezyum!


Kalsiyum: Süt ürünlerinde ve yeşil sebzelerde bulunur.


Magnezyum: Kepek, çavdar, balkabağı ve ayçiçeği çekirdeğinde oldukça fazladır.


Sağlıklı beslenmek için!


  • Kahvaltıyı ihmal etmeyin.

  • Çikolatayı seyrek, meyveyi sık tüketin.

  • Yemekleri küçük porsiyonda yiyin.

  • Kahve ve kolayı azaltın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder