21 Nisan 2014 Pazartesi

Lübnan usulü cacık tarifi

Malzemeler:


  • 3 su bardağı süzme yoğurt

  • 2 adet salatalık

  • 1 adet taze soğan

  • 1 adet kırmızı dolmalık biber

  • İsteğe bağlı kekik

  • İsteğe bağlı kırmızı pul biber

  • İsteğe bağlı tuz

  • İsteğe bağlı karabiber

  • İsteğe bağlı zeytinyağı

lubnan-usulu-cacik-tarifi


Hazırlanışı:


  1. Yoğurdu güzelce çırpın. Çok sulu olmamalı, biraz yoğun kalmalı.

  2. Salatalıkları küp şeklinde, taze soğanları da ince ince kıyın, yoğurda ekleyin.

  3. Tuz ve karabiberi ekleyin. Bu karışımı dolaba koyup soğutun.

  4. Soğuduktan sonra dolaptan alın ve üzerine küçük küçük doğranmış kırmızıbiber ve pul biber koyup karıştırın.

  5. Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirin, biraz kekik ilave edip soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder