14 Mart 2014 Cuma

Whatsapp alternatifi en iyi 5 uygulama

Akıllı telefonlar, bundan çok değil, 5 sene öncesine kadar bir lüks konumundayken, bugün hemen hemen herkesin olmazsa olmazı arasına girmeyi başardı. Onları bu denli popüler yapan en önemli sebep interneti cebimize kadar getirmeleri ve bu sayede günlük yaşantımızda bize muazzam kolaylıklar sağlamaları… Bu kolaylıklardan biri de şüphesiz ki Whatsapp.


whatsapp-nedir


Whatsapp nedir?


Whatsapp, ücretsiz olarak SMS alıp gönderebileceğiniz basit, işlevsel ve hızlı bir uygulamadır. Whatsapp sayesinde artık operatörlerin sizlere koyduğu SMS sınırlarından kurtulabilir, para vermeden özgürce mesajlaşabilirsiniz. Bu uygulamanın tek gereksinimi ise internet erişimidir. İster Wifi, ister mobil ağ üzerinden bağlanıp kullanabileceğiniz bu uygulama şuan Android, iOS, OS, Symbian ve Windows Phone cihazlarda kullanılabilir durumda.


Whatsapp her ne kadar gençler arasında büyük bir çılgınlık yaratmış ve bu sayede popülerlik kazanmışsa da, zaman zaman çıkan haberler Whatsapp kullanıcılarını tedirgin etmekte ve alternatif uygulama arayışına yönlendirmektedir. Geçtiğimiz günlerde Whatsapp konuşma kayıtlarının, kötü amaçlı kişiler tarafından ele geçirilebileceğini ilişkin haberler okumuştuk. Daha bu haberlerin şokunu üzerimizden atamadan, bu kez Whatsapp Facebook tarafından satın alındı. Bu da halihazırda tedirgin kullanıcıları daha da tedirgin etmeye yetti.


Bu yazımızda sizlere en iyi 5 Whatsapp alternatifi uygulamayı tanıtacağız. Hepsi ücretsiz, hepsi kullanışlı… Karar sizin.


1. Viber


viber-yukle


Viber, Whatsapp alternatifi uygulamaların arasında en iyisidir diyebiliriz. Viber ile Whatsapp’ta olduğu gibi, uygulamayı kullanan diğer kişiler ile anlık olarak mesajlaşabilir, grup sohbetleri yapabilir ve sesli görüşme yapabilirsiniz. Viber mesajlaşma sisteminin bir avantajı da, çok sayıda smiley (gülücük) ve çıkartma içermesi. Bu sayede oldukça renkli görüşmeler yapabilmeniz mümkün.


Viber ugulamasının bir diğer avantajı da, Android dahil tüm işletim sistemlerinde son görülme tarihinizi gizleyebilmeniz. Bildiğiniz gibi Whatsapp, yalnızca iPhone’larda buna izin veriyordu.


Viber ile sabit ve mobil hatları da günümüz operatörlerinden ucuza arayabilirsiniz. Bunun için Viber Out mağazasından kredi satın almanız gerekmektedir.


Uygulamayı indirebileceğiniz linkler: iOSAndroidWindows Phone ve BlackBerry


2. Line


line-indirBildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda Kerem Bursin, Kadir Doğulu ve Gürbey İleri’nin de oynadığı çeşitli Line reklamları televizyonlarda sıkça dönüyordu. Bu başarılı reklamların ardında nasıl bir uygulamanın olduğu ise o günlerde merak konusuydu. Uygulamaya geçmeden önce reklamların ve reklam içerisindeki subliminal mesajların oldukça başarılı işlendiğini hemen belirtelim. Şimdi gelelim uygulamaya…


Line bu sektördeki en iyi uygulamadan birisidir. Line ile çok sayıda çıkartmalar kullanarak anlık yazışabilir, sesli ve görüntülü görüşebilirsiniz. Tüm bu özellikleri içerisinde barındırması dolayısıyla ekstra bir programa ihtiyaç duymadan, hemen hemen her ihtiyacınızı Line ile karşılamanız mümkün.


Uygulamayı indirebileceğiniz linkler: Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry


3. Tango


tango-indirTango da, diğer alternatifler gibi arkadaşlarınızla anlık mesajlaşabileceğiniz, görüşme yapabileceğiniz iyi bir uygulamadır. Tango’nun diğerlerinden birkaç farkı bulunuyor. Bu farkların en önemlisi görüntülü görüşmeye izin vermesi. Diğer farklılık ise tıpkı Facebook’ta olduğu gibi, uygulamanın dahilinde bir haber akışının bulunması. Bu sayede uygulamayı açtığınızda arkadaşlarınızın son paylaşımlarını, fotoğraflarını görebiliyorsunuz.


Tango her ne kadar iyi bir uygulama olsa da, özellikle telefonun ana ekranına sürekli gelen bildirimler biraz can sıkıcı olabiliyor. Tabi ki bunu uygulamanın bildirim ayarlarından düzenleyebilirsiniz.


Uygulamayı indirebileceğiniz linkler: iOS , AndroidWindows Phone ve Masaüstü Versiyon


4. Telegram


telegramTelegram, özellikle güvenlik noktasında oldukça başarılı bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde, Whatsapp’ta yapabildiğiniz her şeyi (sesli mesaj haricinde) yapabilirsiniz. Uygulamanın arayüzü de Whatsapp’a oldukça benziyor, bu sayede kolaylıkla kullanabilirsiniz.


Telegram, mesajlarınızı özel bir sistemle şifreliyor ve bu sayede mesajlarınız 3. kişilerin eline geçmiyor. Ayrıca uygulama sayesinde kendi kendine belirli bir süre sonra silinen mesajlar gönderebilmeniz mümkün.


Uygulamayı indirebileceğiniz linkler: Android, iOS


5. WeChat


wechatWeChat’i Messi’nin oynadığı reklamlardan hatırlayanlar muhakkak olacaktır. Bu uygulama, reklamı o denli güzel bir şekilde yapılmasına rağmen, bence diğer uygulamalar kadar kullanışlı değil. Ancak yine de birkaç ekstra özellik, WeChat’i diğer uygulamalardan farklı kılıyor.


Bunlardan ilki “Salla”. WeChat uygulamasında “Salla” fonksiyonunu kullandığınızda, telefonunuzu sallar ve o esnada dünyanın herhangi bir yerinde telefonunu sallayan kullanıcıları görürsünüz. Bu sayede dünyanın herhangi bir yerinden insanlarla tanışmanız mümkün. Programı farklı kılan diğer bir özellik ise, GPS verilerini kullanarak yakınınızdaki WeChat kullanıcılarını görebilmeniz. Bu da dikkatli kullanılması gereken bir özellik :)


Uygulamayı indirebileceğiniz linkler: Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry, Web Chat



Whatsapp alternatifi en iyi 5 uygulama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder