4 Mart 2014 Salı

Soğuk algınlığına iyi gelecek basit yöntemler

soguk-alginligi-nezleSonbahar ve kış aylarının korkulu rüyası: Soğuk algınlığı ya da bir diğer adıyla nezle. Peki nedir bu nezle? Silmekten kızarmış ve mütemadiyen akan burunlar, tam ortasında boğazdaki rahatsızlık nedeniyle kesilen konuşmalar, halsizlik yüzünden evden çıkmadan geçirilen günler. Tüm bunlar sizi artık korkutmasın! Şimdi söyleyeceğimiz birkaç küçük yöntem, soğuk algınlığını hızlıca ve hafif bir şekilde atlatmanıza yardımcı olacak. Hadi başlayalım!


1. Uyku düzeninizi bozmayın


Soğuk algınlığı yüzünden uyumakta güçlük çekebilir ve ara ara uykunuzdan uyanabilirsiniz. Pes etmeyin ve hastalığın uyku düzeninizi bozmasına izin vermeyin. Yapılan araştırmalara göre, 8 veya daha fazla saat uyuyan insanlar, uykusuz insanlara göre hastalıklara karşı daha dirençli oluyorlar.


2. Nem dengesine dikkat!


Nemli hava burun kanallarınızı açarak nefes almanıza yardımcı olur. Bu yüzden havada yeterli miktarda nem olmasına dikkat edin. Gece boyunca bir buhar makinesi veya nemlendirici kullanmanız sizi çok daha iyi hissettirecektir. Ayrıca yatmadan önce sıcak bir duş almak da burnunuzu rahatlatabilir.


3. İlaç seçerken dikkatli olun!


Bazı ilaçlar, bazı bünyelerde farklı birtakım yan etkiler gösterebilir. Bu yüzden ilaç seçerken dikkatli olun ve mümkünse doktora danışın. Ayrıca kullandığınız ilaçların neden olabileceği yan etkileri bilmek, olası bir yan etkiye karşı hazırlıklı olmanızı sağlayacaktır. Unutmayın, sağlık ihmale gelmez!


4. Burnunuzu açmaya yardımcı burun spreyleri ve bantları


Gün içinde rahat nefes alamıyor ve geceleri uyuyamıyorsanız, burnunuzu açarak nefes almanızı kolaylaştıracak burun spreyleri ve burun bantları kullanabilirsiniz. Burun spreyi kullanırken ürünün kullanma talimatını iyice okuyun. Spreyleri günde 3 defadan fazla kullanmamaya dikkat edin!


5. Mentollü kremler sizi rahatlatabilir!


Burnunuzu açmak, öksürüğünüzü kesmek ve baş ağrınızı almak için mentollü buharlaşan kremleri deneyebilirsiniz. Burnunuzu açmak için bir parça mentollü krem konulmuş suyu kaynatarak buharını soluyabilir, burun çevrenize mentollü krem sürebilirsiniz.



Ayrıca kremi boğazınıza, göğsünüze, ayaklarınızın alt kısmına sürmeniz öksürüğünüzü; alnınıza sürmeniz de baş ağrınızı hafifletecektir.


6. Tuzlu su işe yarayabilir


Burun akıntınızı azaltmak için burnunuzu tuzlu su ile durulayabilirsiniz. 8 gram suya, çeyrek çay kaşığı tuz koyun ve bunu bir sprey vasıtasıyla burnunuza sıkın. İşe yaradığını göreceksiniz.


7. C vitaminine devam!


Tabi ki bu bir tedavi metodu olamaz, ancak vücudunuzun dirençli hale gelmesinde etkili olacaktır. Bu yüzden limon, portakal, mandalina ve greyfurt gibi meyvelere bu süreçte ağırlık vermeniz işinizi kolaylaştırabilir.


8. Uyurken başınızı yüksekte tutun!


Soğuk algınlığı, uykunuzu da olumsuz yönde etkiliyorsa başınızı normalden biraz daha yüksekte tutmayı deneyebilirsiniz. Bu sayede nefes almanız kolaylaşacak.


 



Soğuk algınlığına iyi gelecek basit yöntemler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder