14 Mart 2014 Cuma

Renault Captur 2014

Renault Captur, Renault’un Suv piyasasına hareket getirdiği, hızla yükselen bir otomobil. Otomobil ilk bakışta keskin ve agresif çizgileri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Bu bağlamda çarpıcı, her an her türlü çılgınlığa hazır ve enerji dolu bir otomobil almak isteyenler için oldukça ideal.


renault-captur-2014


Renault Captur, tasarımını kendisi ile aynı ismi taşıyan Renault’un consept aracından almış. Gerçekten de piyasadaki diğer araçlara benzemeyen özgün, güçlü ve stil sahibi çizgileri onu bu yarışta bir adım öne çıkarmış diyebiliriz. Ayrıca sınırsız kişiselleştirme seçeneği ile, aracınızı kendinizi yansıtacak şekilde değiştirebilme imkanı da Renault’u cazip kılıyor.


Renault bu araçta, SUV’ların gücünü, MPV’lerin işlevselliğini ve hatchback’lerin sürüş keyfini sentezlemek istemiş ve rahatlıkla bu amacına ulaştığını söyleyebiliriz. Gerçekten de bu aracı, tipik bir SUV olarak değerlendirmek zor. Araç en az SUV’lar kadar heybetli, yüksek ve yola hakim. Ama aynı zamanda bir hatchback kadar kıvrak ve hassas.


Captur, güvenliği ve performansı optimize eden, gelişmiş Renault motorlarını kullanıyor. Halihazırda alınabilir 3 farklı motor seçeneği mevcut. İlk motor seçeneği Captur Touch Turbo, yalnızca 898 cm3 motor hacmine sahip olsa da 90 beygir güç üretebiliyor. Benzinli Touch Turbo’nun yakıt tüketimi ise ortalama 4,9. Şehiriçinde koşturmak için gayet ideal bir motor seçeneği, tabii ki araçtan beklentiniz daha üst düzeyde ise, 1.2 TURBO EDC ve 1.5 dCi motor seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.


Renault Captur’un, güvenlik konusunda da oldukça donanımlı bir araç olduğunu söyleyebiliriz. Şöyle ki standart özelliklerin haricinde (8 hava yastığı, ABS, AFU, ESC, ASR, Cruise Control vs.) oldukça farklı özellikleri bile mevcut. Acil fren sonrasında otomatik olarak yanan 4′lü flaşörler kimi zaman hayat kurtarabilir.


Sonuç olarak hem şehirde, hem de arazide küçük haftasonu çılgınlıkları yapmak istiyorsanız, ailenizle birlikte gezebileceğiniz güçlü ve stil sahibi bir otomobil satın almak istiyorsanız seçiminizi Captur’dan yana kullanabilirsiniz. Anı kaçırmayın!






Renault Captur 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder