4 Mart 2014 Salı

"Olmasa da olur." dedirten 10 reklam

Reklam vardır; izledikçe izleyesin, ihtiyacın olmasa da alasın gelir. Reklam vardır; bırakın ürünü almayı televizyonu kapatasın gelir. Bugün hemen hemen herkesin duygularına tercüman olacak ve son zamanların en itici, tiksinç, uyuz, gıcık, saçma reklamlarını derleyeceğiz. İşte bir numaramız.


1. Lipton Ice Tea – Litre litre


Lipton Ice Tea, Türkiye’de yıllardır en çok içilen soğuk çay konumunda. Öyle ki kutu ve 1 litrelik paketleri bulunan bu ürünün, bugüne kadar 1.5 ve 2 litresini üretmiyorlardı. Kuvvetle muhtemel Didi’den sonra piyasadaki boşluğu farketmiş olacaklar ki 1.5 ve 2 litre Ice Tea kutuları çıkararak bunu güzel bir reklam ile anlatmayı uygun görmüşler. Ancak reklam o kadar güzel olmamış. Hatta bırakın güzeli, iddia ediyoruz ki dünyanın en saçma reklamı ödüllerinde ilk üçe oynar.


Yine de insanları televizyondan uzaklaştırdığı için Lipton Ice Tea ve saygıdeğer reklamcılarına toplumumuz adına teşekkür ediyoruz.



2. Vivident XYLIT – Yanlış Bar


Bir adam bara girer, ama yanlış bara girmiştir. Sizi bilmiyorum ama bu reklam, hayatımda izlediğim en gereksiz reklamlar listesine hatrı sayılır bir sıradan giriş yaptı.



3. Kosla Vanish Tül – Aaaa. Bıktım!


Reklam aralarının olmazsa olmazı, 2 reklamda bir tekrar dönen, tüm kanallarda mütemadiyen yayınlanan Kosla Vanish reklamlarından gına gelmedi mi artık ne dersiniz?



4. No1 Torku – Çikolatalı Gofret


Dilimize “Nobirsiiiz?”, “Nobir abi” gibi jargonları kazandırarak bu alandaki önemli eksiği kapatan Pascal Nouma ve Torku No:1 çikolatalı gofret reklamı. Her ne kadar Nouma sevimli olsa da reklam metni berbat. Ayrıca reklama harcayacağınız paranın bir kısmıyla gofretinize adam gibi bir jelatin tasarımı yaptırsaydınız keşke demezler mi adama? Bu Paintten yapıldığını sandığımız tasarımla, daha yemeden bayat durmuyor mu sizce de?


nobir



5. Nescafe – 3ü1 arada


Bu adam kahveyi içince kıza nasıl dönüştü? Hadi dönüştü diyelim, bu kıza nasıl dönüştü. Akıl var mantık var! Bülent Ersoy’a dönüşseydi bir nebze anlayabilirdik ama bu haliyle malesef Nescafe de sınıfı geçemedi :)



6. Line – Sana da bedava, bana da!



7. Molfix – Mert vs. Kim Ki O



8. IKEA – Bak bu çok güzel



9. A101 – Altan Erkekli ve Ankaralı Turgut



10. Anadolu Sigorta – Kaskosuz Sürücü




"Olmasa da olur." dedirten 10 reklam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder