17 Mart 2014 Pazartesi

Samsung Galaxy Note 3 (İnceleme)

Merhaba değerli ziyaretçilerimiz. Bu yazımızda Samsung firmasının harikalar yaratan yeni telefonu Samsung Galaxy Note 3’ü sizler için inceledik.


samsung-galaxy-note-3


Ekran


Öncelikle telefonun ekranından başlayalım.  Bildiğiniz gibi Samsung’un Note serileri, neredeyse tablet boyutunda oluyordu. Serinin üçüncü telefonu olan Note 3’te de bu özellik değişmedi ve ekran, bir önceki modeline göre daha da büyüyerek 5.7 inç oldu.  Samsung Galaxy Note 3’ün en önemli özelliklerinden biri Süper Amoled teknolojisine sahip bir ekranı olması. Bu teknoloji sayesinde ekran, kullanıcılara 1080×1920 çözünürlüğünde HD kalite görüntü sağlayabiliyor ve kullanıcının göz teması ile bazı işlemleri yapmasına imkan veriyor. Full HD ekrana sahip telefonda, önceki sürümlerine göre daha canlı renklere rastlıyoruz.


Performans


Gelelim telefonun performansına. Kullanıcılar, telefon alırken genelde telefonların performansına ve kameralarının kalitesine bakıyorlar. Samsung Galaxy Note 3 telefonunun performansı, bugüne kadar piyasaya sürülen tüm Samsung modellerinden daha iyi. Çünkü telefon 2.3 GHZ hızında çalışıyor ve Qualcomm Snapragon 800 MSM8974 Krait 400 işlemcisini kullanıyor. Ayrıca androidin son sürümü 4.3’ün yüklü olarak geldiği Note 3, 32 GB dahili hafıza ve ek olarak arttırılabilir micro sd hafızası ile hem hız hem depolama alanı bakımından diğer rakiplerini geçiyor.


Tasarım


Samsung mühendislerinin tasarımda ki başarısı Note 3’e de yansımış. Gayet ergonomik ve kullanıcı tarafından rahatlıkla kullanılabilen telefonun kardeşleri S4 ve Note 2 gibi oval bir çerçeveye sahip olmaması  tasarımına değişik bir hava katmış. Note 3 ile gelen bir diğer yenilik ise deri kaplamalı arka kapak. Önceki telefonlarda sürekli plastik kaplama kullanan Samsung firması, yenilenen teknolojileri sayesinde artık Samsung Galaxy Note 3 telefonlarının arka kapaklarını özel deri kaplamalı olarak piyasaya sürüyor. Telefonun alt kısmında şarj etmek ve dosyalarınızı bilgisayara aktarmak için usb girişi bulunuyor. Ayrıca telefonun alt kısmında Note 3 için özel üretilmiş kalem için de yer var.


Samsung Galaxy Note 3 Gear


Samsung, Note 3’ü çıkarmasıyla birlikte, daha önce hiç rastlamadığımız bir teknolojiyi de bizlerle tanıştırıyor. Bir çok firmanın proje aşamasında tuttuğu hem saat hem telefon olarak kullanılabilen saatleri Samsung firması ‘ Gear ‘ ile bizlere sunuyor. Samsung Note 3 Gear, telefondan ayrı satılan bir üründür. Gear şu an için yalnız Note 3 ile birlikte kullanılabiliyor. Bağlantıyı Bluetooth 4.0 LE ile sağlayan Gear ile telefonunuzu çıkarmadan mesajlarınızı kontrol edebilir, arkadaşlarınızı arayabilir ve telefonla çektiğiniz resimlere bakabilirsiniz.


Samsung Note 3’te Gear’ın kullanılması için Galaxy Gear Manager uygulamasının telefonunuzda yüklü olması gerekmektedir.


galaxy-note-3-gear


Kamera


Son olarak Samsung Note 3’ün kamerasına bakalım. Telefonda 2 MP’lik bir ön kamera bulunmaktadır. Arkasında ise ön kameraya nazaran daha da gelişmiş olan 13 MP’lik bir kamera bizleri bekliyor. Samsung telefonun arka kamerasında flaşı, led flaş teknolojisinden yararlanarak kameraya entegre etmiş. Video ve fotoğraf çekimlerinde bir çok profesyonel makinenin yapamadığını yapan bu telefon, gelişmiş teknolojisi ile sizlerin full hd görüntüler almanızı sağlıyor.



Samsung Galaxy Note 3 (İnceleme)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder