8 Mart 2014 Cumartesi

Trabzon'da saklı cennet: Uzungöl

trabzon-uzungol


Yemyeşil ağaçları ve doğal güzelliğiyle turistlerin gözde mekanlarından biri olan Uzungöl, tatil planları arasında bulunması gereken bir yerleşim yeri. Havası, suyu, dik yamaçları, mis kokan çiçekleri ile insanları kendine hayran bırakan Uzungöl, Türkiye’nin oksijeni en bol ve en temiz yerlerinden biri. Şehirlerin gürültüsü ve stresinden bir kaç gün bile olsa uzak kalmak için Uzungöl çok doğru bir tercih.


Trabzon’un incisi olan Uzungöl, doğa sporlarına ve sosyal etkinliklere ev sahipliği konusunda tercih edilebilecek konumda bulunuyor. Öyle ki doğa yürüyüşleri bu bölgede önemli paya sahip. Gölün kenarlarından yürüyerek ormanın göle yansıyan tablo gibi görüntüsünü izlemek büyük keyif vermekte. Ayrıca jeep safari ve fotoğraf safari de yapılması gereken etkinliklerin başında bulunuyor.


trabzon-uzungol-manzara


Uzungöl’ün lezzetli yemeklerinden yemeden dönmek de büyük talihsizlik olur. Yöresel tat olarak mıhlama, lahana çorbası, etli karalahana sarması, mısır ekmeği ve kiremitte alabalık mutlaka tadılması gereken lezzetler arasında bulunmakta. Trabzon’a yolunuz düşerse Uzungöl başlangıç noktanız olmalı. Şimdiden iyi tatiller dileriz.



Trabzon'da saklı cennet: Uzungöl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder