18 Mart 2014 Salı

Apple'ın son bombası: iPhone 5S (İnceleme)

Merhaba değerli ziyaretçilerimiz. Bu yazımızda sizlere başta tasarım ve performans yönüyle olmak üzere tüm yönleriyle ele alacağımız iPhone 5S’i tanıtacağız.


iphone-5s-2


iPhone 5S, önceki sürümü olan iPhone 5 ile aynı tasarıma sahip. Telefonun çevresinin alüminyumdan yapılmış olması olası darbelere karşı telefonu koruyor. Telefonu elinizde tuttuğunuzda telefonda kullanılan alüminyum malzemeler, kullanıcıda ,önceki sürümlerine göre daha hoş ve kaliteli bir malzeme kullanıldığı hissini yaratıyor. Telefonun tam tamına 3 ayrı renk seçeneği bulunuyor. siyah, beyaz ve  5S ile birlikte gelen altın sarısı rengi.


iPhone 5S telefonunun en büyük özelliklerinden birisi 64 bit işlemci kullanan ilk telefon olmasıdır. Bu işlemci sayesinde, telefonunuza farklı uygulamalar yükleyebilir ve bu uygulamaları önceki sürümlerinden daha hızlı bir şekilde çalıştırabilirsiniz.


Apple iPhone 5S telefonunun ekran büyüklüğü 4.0 inç’tir. Ekran 640 x 1366 çözünürlüğe sahip. Telefon ekranının en büyük özelliklerinden biri İps LCD ekrana sahip olmasıdır. 5S ile birlikte gelen “Retina Display” özelliği sayesinde çektiği parmak izlerini ekrana yansıtabilmektedir.


iPhone 5S olağanüstü performansı sayesinde muhteşem bir telefon olmayı başarmıştır. Telefonda Apple firmasının yıllardır geliştirerek bugünlere getirdiği A7 işlemcisi kullanılmıştır. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi bu işlemci 64 bit özelliğine sahip tek telefon işlemcisidir. Telefon iOS’un son sürümü olan İos 7 ile birlikte geliyor. Telefonu alırken dahili hafıza olarak 3 seçenek yer alıyor. Bunlar 16 GB, 32 GB VE 64 GB ‘lik seçeneklerdir. Bu seçeneklere göre telefonun fiyatı da değişiyor. Yalnız telefon hafızası konusunda dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Daha önceki iPhone modellerinde de olduğu gibi iPhone 5S’de de telefonun hafızası micro sd kartlar ile arttırılamıyor.


Telefonda ön ve arkada olmak üzere 2 kamera bulunuyor. Kameraları ne yazık ki en yakın rakibi Samsung kadar başarılı değil. Telefonun ön kamerası 1.2 MP. Bu kamera ile 720 p kaliteli videolar çekebilmeniz mümkün. Arka kamera ise yenilenen teknoloji ile birlikte karşımıza çıkıyor. Önceki iPhone sürümlerinden farklı olarak arka kamerada safir lens kullanılmış. Arka kameranın çözünürlüğü ise 8 MP. iPhone 5S arka kamerasının en iyi özelliklerinden biri ise 2 adet flaşının bulunması ve bu flaşların ortama göre otomatik olarak ayarlanmasıdır.


Yenilenen iPhone 5S ile birlikte kamera sizlere en keskin fotoğrafı bulmanızı sağlayacak yeni özellikler de koymuş. Bu sayede telefondan 4 ya da 5 poz çekiyorsunuz. Telefon, sizlere çektiğiniz pozlardan en keskin olanını gösteriyor.


Rakiplerine göre hiç kasmayan ve oldukça hızlı, performansı yüksek bir telefon olan iPhone 5S’i genel hatlarıyla inceledik. Telefonda ki oyun tutkunlarının da hızlı performanslı telefonlar aradığı şu günlerde iPhone 5S telefonu kaçırılmamalı!


iphone-5s-beyaz



Apple'ın son bombası: iPhone 5S (İnceleme)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder