18 Mart 2014 Salı

Sony Xperia Z1 (İnceleme)

sony-xperia-z1-tasarim


Merhaba değerli ziyaretçilerimiz. Bugünkü yazımızda sizlere, çıkardığı muhteşem telefon modelleriyle telefon piyasasına sağlam bir giriş yapan Sony’nin  yeni telefonu Xperia Z1’i tanıtacağız. Oldukça modern ve dayanıklı bir tasarıma sahip olan Sony Xperia Z1, hem ülkemizde hem de dünya telefon piyasasında iyi satış rakamları elde etti.


Xperia Z’nin bir üst modeli olan Sony Xperia Z1, kırılmayan çelik kasası ve suya karşı dayanıklı olması ile bir çok kullanıcının tercih sebebi oldu. Çıktığı günden bu yana hem Türkiye pazarında hem dünya pazarında iyi bir satış grafiği yakalayan telefonu genel olarak inceleyelim.


Telefonun ekranına genel olarak baktığımızda Samsung Galaxy Note 3’te ki gibi 1080×1920 çözünürlükte full hd ekran bizleri karşılıyor. Z1’in ekranı oldukça büyük. 5 inç büyüklükte olan ekran, alt modeli  Z ile aynı. Yenilenen model ile Z1’de TFT teknolojisi kullanılmış. Artık telefondaki renkler gözünüze daha gerçekçi ve daha canlı geliyor.


Tasarım olarak da telefonun gayet ergonomik bir tasarımı var. Tasarım bir önceki modeli olan Z’ye oldukça benziyor. Telefonun önünde küçük 2 MP’lik bir kamera, arkasında ise 20.7 MP’lik mükemmel kalitede video ve fotoğraf çekimi yapmanızı sağlayan bir kamera bulunuyor. Kameralar 1080p çözünürlükte full HD görüntü kaydı ve fotoğraf çekimi yapmanıza imkan sağlıyor.


Telefonda Qualcomm’un 2.2 Ghz frekansında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800 MSM8974 Krait 400 işlemcisi var. Telefonun rami 2 GB. Dahili hafıza Z1’de 16 GB olarak karşımıza geliyor. Ama telefona takılacak micro sd kartlar sayesinde bu hafızayı oldukça arttırmak mümkün. Henüz ülkemizde desteklenmese de Sony Xperia Z1 4G  teknolojisini destekleyecek donatılara sahip. Telefon, kullanıcılara androidin son sürümü ile birlikte geliyor.


Sonuç olarak iyi bir akıllı telefon almak istiyor fakat ne alacağınıza bir türlü karar veremiyorsanız, Sony Xperia Z1 sizin için en uygun seçeneklerden birisi. Tasarımıyla, performansıyla, kamerasıyla ve hepsinden önemlisi dayanıklılığıyla sizi asla yarı yolda bırakmayacak bir telefon.


sony-xperia-z1


sony-xperia-z1-fotografi


Sony Xperia Z1 İnceleme


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder