13 Mart 2014 Perşembe

"Nekrofili" ne demektir?

 


Ak Parti İstanbul milletvekili Egemen Bağış’ın, Berkin Elvan’ın ölümünü protesto edenler için kullandığı “Nekrofili” tabiri gündemi sarsmaya devam ediyor. İşte o tweet!


egemen-bagis-tweet


“Nekrofili” nedir?


Nekrofili, Yunanca “necro” (νεκρο) [ölü] kelimesinden türetilmiş, bir tür cinsel eğilim bozukluğuna verilen isimdir. Nekrofili hastaları ölü insanlara karşı ilgi duyarlar. Bu tür cinsel sapkınlığa yönelen insanlar, genel olarak cinsel ihtiyaçlarını gidermek için cinayet işleme yoluna gitmektedirler. Dünya üzerindeki seri katillerin büyük bir kısmının, nekrofili ihtiyaçlarını gidermek için cinayet işledikleri bilinmektedir.


Tarihi kaynaklara göre “Nekrofili”


Nekrofili üzerine bildiğimiz en eski kaynaklar (M.Ö 484 – M.Ö 425) yılları arasında yaşayan Heredot’a aittir.


“Herodot’un kayıtlarına göre güzel kadınların kadavraları ancak günlerden sonra mezarcılara teslim edilirdi. Meşhur Tiran’lardan Periandre’ın karısı Melissa’nın ölümünden sonra da, sevgi münasebetlerine devam ettiğini yine aynı tarihçiden öğreniyoruz. Aynı şekilde Kral Herode da ölü karısı Marianne ile yedi sene boyunca münasebetlerine devam etmiştir. Bu süre esnasında karısının bedenini mevcut koşullarla koruma altına almış ve cinsel münasebetine devam etmiştir.”


Nekrofili hastaları cinsel ihtiyaçlarını ölüler üzerinden giderir.


Nekrofili: Bir cinsel sapkınlık


Richard Von Kraft-Ebing, sapkın davranışları incelediği “Psychopathia Sexualis” adlı klasik eserinde nekrofiliyi tüm sapkınlıkların en canavarcası olarak niteler. Nekrofili, cesetlerle seks yapmak anlamına geldiğinden, bu şaşırtıcı bir niteleme sayılamaz. Aynı şekilde bu en canavarca eylemin, en canavar suçlular olan seri katiller arasında çok rastlanır olması da bizi şaşırtmamalıdır.


Earle Leonard Nelson’dan, Ted Bundy’ ye kadar birçok kötü şöhretli psikopat, ara sıra yeni öldürdükleri kurbanlarının cesetlerine tecavüz etmiştir. Ancak bu, bazı kriminal psikoloji uzmanlarına göre, bir öfke patlaması ile katilin bir kurbana tamamen hükmetmek ve onu aşağılamak şeklindeki habis arzusundan doğar. Gerçek nekrofil, yani ölüme tutku ile bağlı olan ve en büyük zevki bir cesetle seks yapmak olan kişi, arasında fark olduğunu belirtirler. Bu tür bir nekrofil, seri katiller arasında nadir görülür. Fakat bazı kayda değer vakalar da yok değildir.



"Nekrofili" ne demektir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder