26 Ağustos 2014 Salı

Helatiye tatlısı tarifi

Malzemeler:


  • 2 su bardağı süt

  • 1 su bardağı su

  • 25 gr damla sakızı

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1.5 su bardağı toz şeker veya pudra şekeri

  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası

  • Mevsimine göre meyve

Şerbet için:


  • 2.5 su bardağı toz şeker

  • 2 su bardağı su

  • Yarım çay bardağı gül suyu

helatiye-tarifi


Hazırlanışı:


  • Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Gül suyunu ekleyip şerbeti ocak üzerinden alın ve soğutun.

  • Bir tencereye 1.5 su bardağı süt, yarım su bardağı su, ezilmiş damla sakızı ve toz şekeri ilave edip kaynatın. Ayrı bir kaba un, nişasta, kalan süt ve suyu alarak iyice çırpın.

helatiye-tatlisi


  • Bu karışımı kaynamakta olan karışıma ilave edin ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Islatılmış tepsiye 1 cm kalınlığında olacak şekilde dökün. Buzdolabında 2-3 saat soğutun.

  • Küp şeklinde kesin. Şerbeti 4 bardağa paylaştırın. Küp şeklindeki muhallebileri ekleyin. Mevsim meyvelerini de ekleyip soğuk servis yapın.

Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder