Malzemeler:
- 3,5 su bardağı irmik (525 g)
- 1 paket çam fıstığı (20 g)
- 1 paket margarin veya tereyağ (250 g)
- 3 su bardağı toz şeker (510 g)
- 3,5 su bardağı süt veya su (490 ml)
- Klasik kaymaklı dondurma
Hazırlanışı:
- İrmiği, yağı ve fıstığı aynı anda tencereye koyarak hafif ateşte fıstıklar kızıllaşana kadar kavurun. Diğer tarafta süt veya su ile toz şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın.
- Kavrulan irmik üzerine şerbeti koyup tencerenin kapağını kapayın ve önce kuvvetli ateşte 2-3 dakika kaynatın, koyup demlendirin.
- Soğuduktan sonra tatlı kaselerinin içerisine irmik helvanızı bir kaşık yardımı ile yerleştirin, helvanın ortasında dondurma koyabileceğiniz kadar bir yer açın.
- Bir top klasik kaymaklı dondurmayı helvanın içerisine yerleştirin. Kaşığınızın yardımıyla üzerini düzleştirin.
- Kaseyi bir tatlı tabağının üzerine ters çevirerek çıkarın.
- Üzerine Antep fıstığı dökerek servis edin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder