29 Ağustos 2014 Cuma

Dondurmalı irmik helvası tarifi

dondurmali_irmik_helvasi-tarifi


Malzemeler:


  • 3,5 su bardağı irmik (525 g)

  • 1 paket çam fıstığı (20 g)

  • 1 paket margarin veya tereyağ (250 g)

  • 3 su bardağı toz şeker (510 g)

  • 3,5 su bardağı süt veya su (490 ml)

  • Klasik kaymaklı dondurma

dondurmali-irmik-tatlisi-tarifi


Hazırlanışı:




  1. İrmiği, yağı ve fıstığı aynı anda tencereye koyarak hafif ateşte fıstıklar kızıllaşana kadar kavurun. Diğer tarafta süt veya su ile toz şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın.

  2. Kavrulan irmik üzerine şerbeti koyup tencerenin kapağını kapayın ve önce kuvvetli ateşte 2-3 dakika kaynatın, koyup demlendirin.

  3. Soğuduktan sonra tatlı kaselerinin içerisine irmik helvanızı bir kaşık yardımı ile yerleştirin, helvanın ortasında dondurma koyabileceğiniz kadar bir yer açın.

  4. Bir top klasik kaymaklı dondurmayı helvanın içerisine yerleştirin. Kaşığınızın yardımıyla üzerini düzleştirin.

  5. Kaseyi bir tatlı tabağının üzerine ters çevirerek çıkarın.

  6. Üzerine Antep fıstığı dökerek servis edin.


Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder