16 Ağustos 2014 Cumartesi

Bursa'nın enfes lezzeti: İnegöl köfte tarifi

Malzemeler:


  • 1 kilo yağsız kıyma

  • 150 gram böbrek yağı

  • İki baş soğan

  • İki çay kaşığı karbonat

  • İki yemek kaşığı süt tozu

  • Yumurta sarısı

inegol-koftesi-tarifi


Hazırlanışı:


Kıyma ve böbrek yağı yoğrularak kıyma makinesinde çekilir. İki baş soğan rendelenir, iki çay kaşığı karbonat ve iki yemek kaşığı süt tozu, 1 yumurta sarısı da kıymalı karışıma eklenerek karıştırılarak yoğurulur ve tekrar kıyma makinesinden geçirilir.


Bu karışım bir gün dinlendirildikten sonra isteğe bağlı olarak şekil verip ızgarada ister fırında pişirilip servis yapılır.


Afiyet olsun…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder