29 Ağustos 2014 Cuma

Ateş kız Jennifer Lawrence Hayatı ve Fotoğrafları

Jennifer Shrader Lawrence, Oscar ödüllü Amerikalı sinema oyuncusu. Açlık Oyunları (Hunger Games) serisiyle ünlenen genç oyuncu Umut Işığım (Silver Linings Playbook) filmindeki performansıyla 2013 yılında En İyi Kadın Oyuncu Oscarı’nın sahibi olmuştur.


Oyunculuğa kilise oyunlarıyla adım atan Lawrence 14 yaşında oyuncu olmaya karar vermiş ve ailesiyle birlikte bir yetenek avcısına başvurmuştur. Liseden 2 yıl erken mezun olmuş ve oyunculuk kariyerine başlamıştır.


jennifer-lawrence-2014


Lawrence TBS kanalındaki The Bill Engvall Show büyük kız kardeş ‘Lauren Pearson’ ı oynamıştır. Daha sonra sırasıyla The Devil You Know, Cold Case, Medium, ve Monk Tv serilerinde rol almıştır. 2008 yılında Jason Freeland’in yönettiği Garden Party isimli filmde küçük bir rol oynayan genç oyuncu aynı yıl Guillermo Arriaga’in yönettiği büyük bir yapım olan The Burning Plain’da Charlize Theron ve Kim Basinger birlikte oynadı. Bu rolüyle oldukça başarılı performans sergileyen genç oyuncuVenedik film festivalinde En İyi Genç Aktrist ödülünü aldı.


Daha sonra başrol oynadığı Debra Granik’in yönettiği Winter’s Bone isimli film Sundance Film Festivalinde en iyi film ödülünü aldı. Bu filmdeki rolü ise bir çok eleştirmenden olumlu tepki almıştır. David Denby The New Yorker’daki yazısında filmi inanılmaz olarak tarif etmiştir. Jennifer Lawrence bu rolüyle 25 Ocak 2011′de Akademi Ödülleri’ne En iyi Aktris dalında aday olmuştur. Aday olduğu an aynı zamanda Akademi ödüllerinin en genç ikinci En İyi Aktris adayı olmuştur.


Lawrence 2009 yılında The Beaver filminde Mel Gibson ve Jodie Foster ile birlikte oynamıştır fakat film 2011 yılında gösterime girmiştir. 2011′de Lawrence X-Men: First Class filminde şekil değiştiren karakter Mystique rolünde oynadı. Lawrence bu filmde daha önceki Mystique karakterini oynayan Rebecca Romijn’in gençlik halini oynamıştır. Daha sonra ise House at the End of the Street fiminde Elisabeth Shue ile birlikte oynadı. Filmin son aşaması 2010′da bitirildi.


Genç oyuncu, 2012 yapımı Açlık Oyunları (Hunger Games) filminde Katniss Everdeen karakterini oynadı. Aynı yıl başrollerini Bradley Cooper’la paylaştığı Umut Işığım filmi, ona En İyi Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü’nü getirdi.


2013 yılı da Lawrence için verimli geçti. Açlık Oyunları serisinin 2. filminde de başrolde oynadı. Yine 2013′te oynadığı Düzenbaz (American Hustle) filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Altın Küre ödülünün sahibi oldu. Adını bu filmle tüm dünyaya duyurmuş oldu.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder