12 Şubat 2014 Çarşamba

Barış Falay Hayatı ve Fotoğrafları

Bugünlerde Medcezir adlı dizideki oyunculuğuyla adından epeyce söz ettiren Barış Falay, 9 Nisan 1972 Balıkesir doğumlu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Şimdi Barış Falay’ın hayatına şöyle bir bakalım ve Wikipedi incelememiz sonucu elde ettiğimiz bilgilerden söz edelim.


baris-falay-kimdir


Barış Falay Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümünü bitirmiştir. Çeşitli özel tiyatrolarda ve Ankara Devlet Tiyatrosu’ nda 2 yıl çalıştıktan sonra, 1997 yılında kuruluş sınavıyla beraber İzmit Şehir Tiyatrosu sanatçısı olmuştur. “Hamlet” ile başlayan bu serüven, “Üç Kuruşluk Opera”, “Misafir”, “Kamyon”, “Roberto Zucco”, “Kırmızı Yorgunları”, “Azizname”, “Barış”, “Bahar Noktası”, “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”, “Karar Kimin” ve daha birçok oyunda oynayarak sürmüştür. “Deniz Kızı Masalı”, ve “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı oyunları da yöneten Barış Falay, ayrıca tiyatro bünyesindeki okulda eğitmenlik yapmıştır. Barış Falay, kendisi gibi oyuncu olan Esra Ronabar’la evlidir.


Tatlı Hayat, Yarım Elma, Dadı gibi sitkomlarda ufak rollerde canlandırdığı başarılı karakterler ile dizi kariyerine atılan Barış Falay, ilk yükselişini Aliye adlı dizide canlandırdığı Mücahit (Müco) karakteri ile yapmıştır. 2009′dan 2011′e kadar süren Ezel dizisinde ”Kerpeten – Ali Kırgız” rolünü canlandırmıştır. Bu rol ile birçok kişinin beğenisini kazanan Barış Falay, Magazinciler Derneği tarafından En İyi Erkek Oyuncu seçilmiş ve hakettiği saygıyı görmeye başlayarak bugünün önemli aktörlerden biri haline gelmiştir. Oyuncu Eylül 2011′de yayınlanan Al Yazmalım dizisinde Cemşid rolünü oynamıştır.


Barış Falay, başarılı kariyerine bugün Ay Yapım imzalı Medcezir adlı dizide devam etmektedir. Medcezir’de başarılı bir avukat olan Selim Serez karakterini canlandıran Barış Falay’a, Mine Tugay, Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya, Şebnem Dönmez, Taner Ölmez ve Hazar Ergüçlü eşlik etmektedir. İşte karizmasıyla milyonları kendine hayran bırakan Barış Falay’ın birbirinden özel fotoğrafları…






Barış Falay Hayatı ve Fotoğrafları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder