29 Aralık 2013 Pazar

Mine Tugay Hayatı ve Fotoğrafları

mine-tugay-ender-serez


Mine Tugay (d. 1978, Konya), Türk tiyatro oyuncusu. Mine Tugay babasının görev yeri olan Konya’da doğmuş, liseyi Yeni Levent Lisesi’nde bitirmiştir. 1997 yılında Masal Gerçek Tiyatrosu’nda oynadığı Büyük Kulaklı Küçük Ayı adlı oyun ile oyunculuğa adım atan Mine Tugay, 1998 yılında da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk bölümünü kazanmıştır. Konservatuvardan mezun olduktan sonra çeşitli tiyatro oyunlarında ve dizilerde rol almıştır.


Mine Tugay’ı tanımamızı sağlayan en büyük etkenlerden biri televizyon dizileridir. İlk olarak 2003 yılında Gülbeyaz adlı dizide, daha sonra Adı Aşk Olsun adlı dizide ve Gönül yarası adlı filmde rol almıştır. Bu süre içinde tiyatro oyunlarında da görev almaya devam etmiştir.


Mine Tugay tiyatro, dizi ve sinema filmlerinin yanısıra birçok reklam filminde de oynamıştır. Beko Plazma TV, Eti Çay Keyfi, Anadolu Bank, Bosch Çamaşır Makinası, Ecobella Home, Bosch Logixx 8 Çamaşır Makinası adlı ürünlerin reklamları bunlar arasındadır.


2005 yılında Aşk Her Yaşta adlı televizyon dizisinde oynayan Mine Tugay, Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Yüksek Lisansını tamamlarken de “Aliye” adlı dizide rol almıştır. 2006 yılında Yüksek Lisans’ını bitirdikten sonra Tiyatro Dot’ta Emre Koyuncuoğlu rejisiyle Çok Uzak adlı oyunda görev almış ve Show TV’de yayınlanan Gülpare ve Star TV’de yayınlanan Benden Baba Olmaz adlı dizilerde başrol oynamıştır.


Mine Tugay şuan ise geçtiğimiz aylarda ekranlarımıza konuk olan ve şüphesiz büyük ses getiren Medcezir adlı dizide Ender Serez karakterini canlandırmaktadır. İşte gerek güzelliği, gerek sempatikliğiyle binlerce izleyicinin beğenisini kazanan Mine Tugay’ın birbirinden güzel fotoğrafları. İyi seyirler dileriz.






Mine Tugay Hayatı ve Fotoğrafları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder