5 Aralık 2013 Perşembe

Hamak alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Konforlu Hamak Modelleri


Havaların biraz olsun sıcak olduğu günlerde, her ne kadar uzak olsa da insan yaz günlerini ve hamak keyiflerini özlemiyor değil. Peki pikniklerin, geniş balkonların ve bahçelerin olmazsa olmazlarından olan hamaklar konusunda nelere dikkat etmeliyiz?


Hamak alırken dikkat etmemiz gereken en önemli unsur çıtaların ve iplerin sağlamlığıdır. İplerin ve çıtaların hamağın üzerine konan ağırlığa dayanması ve esnemesi gereklidir. Rahatça uyurken düşmek istemeyiz değil mi?


Hamak alırken dikkat etmemiz gereken bir başka unsur da hamağın rahatlığıdır. Kesinlikle bulabileceğiniz en geniş hamağı almalısınız. Dar hamaklar rahatsızlık vereceğinden almanıza değmeyecektir. Ancak alan sıkıntısı olanlar için geniş hamaklar pek mantıklı olmayacağından, dar hamaklar tercih edilebilir.


Hamak çeşitlerine gelirsek çeşitli ihtiyaçlara göre farklı modellerde hamaklar bulunmaktadır. Başlıcaları ip hamaklar, kumaş hamaklar, yuvarlak hamaklar, salıncaklar ve çocuk hamaklarıdır. Yuvarlak hamaklar tavana asılabildiğinden ev içlerinde dahi kullanıma uygundur. Bunun dışında ip hamaklar ve kumaş hamaklar daha geniş bir alan istediğinden bahçe kullanımına daha uygundur. Çocuk hamakları ise çocuğunuzu gerçekten rahatlatacak, sizin de rahat etmenizi sağlayacak güzel salıncaklardandır.


Genel olarak hamak fiyatlarına bakacak olursak 30 TL’den başladığını ve kalitesine göre 250 TL’ye kadar gittiğini söyleyebiliriz. Ancak ortalama kalitede bir hamak almak isterseniz bunun için 100 TL civarında bir para vermeniz yeterli.






Hamak alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder