9 Aralık 2013 Pazartesi

Oktay Usta'nın enfes Islak Kek tarifi

islak-kek-tarifi


Türkiye’de en çok aranan keklerden biri de ıslak kektir. İşte sizlere Oktay Usta’nın enfes ıslak kek tarifi.


Malzemeler


  • Dört adet yumurta (Taze olmasına dikkat edin.)

  • İki su bardağı şeker

  • İki çorba kaşığı kadar kakao

  • Bir su bardağı süt (Pastorize veya açık süt kullandığınızda lezzet farkı olmuyor.)

  • Bir su bardağı sıvı yağ

  • İki su bardağı un

  • Vanilya ve kabartma tozu

Hazırlanışı


  • Öncelikle yumurta ve şekeri bir güzel çırpın. Hemen ardından kakao, yağ ve sütü karışıma ilave edin. İlaveleri tamamladıktan sonra, karışımdan bir su bardağı kadar kısmını daha sonra kullanmak üzere ayırın.

  • Ayırma işleminden sonra geri kalan karışıma vanilya, kabartma tozu ve un ekleyin. Şimdi sıra fırın kabını yağlamaya geldi. Fırın kabını güzelce yağladıktan sonra fırının derecesini 170′e getirin ve keki pişirmeye başlayın.

  • Pişirme süresi hakkında net bir şey söylemek güç. Ancak yarım saat, 45 dakika kadar sürecektir. Kekin piştiğini anlamak için kürdan batırın. Batırdığınız kürdan temiz çıktığında, keki fırından çıkarma zamanı gelmiş demektir. Tabii ki bu işlemi hızlıca yapmalısınız, aksi taktirde pişirme süreniz uzar ve kekiniz yanabilir.

  • Kekiniz piştikten sonra daha önce ayırdığınız bir bardaklık karışımı kekin üzerine yayın. Her şey bu kadar. Artık kekin soğumasını bekleyebilir, soğuduktan sonra tercihen hindistan cevizi ya da ceviz ile süsleyerek sunumunuzu yapabilirsiniz.

İşte sizin için derlediğimiz birkaç farklı Islak kek sunumu.





 



Oktay Usta'nın enfes Islak Kek tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder