Malzemeler:
- 3 adet patlıcan
- 200 gr tavuk göğsü eti
- 2 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 adet kırmızı biber (küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı salça
- 1/4 demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 50 gr rende kaşar
Üstü için:
- İsteğe bağlı domates
- İsteğe bağlı sivri biber
Hazırlanışı:
- Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup her iki ucundan da bir cm lik kapalı yer bırakarak çizelim ve kızgın yağda kızartalım. (Eğer fırın tercih ediyorsak; her tarafına zeytinyağı sürülmüş fırın tepsisinde , fırını önceden ısıtarak 195-200 derecede patlıcanlar yumuşayana kadar pişirebiliriz.)
- Bir tencerede çok az yağda kuşbaşı doğranmış tavuk eti, yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve yeşil sivri biberi ara sıra karıştırarak kavuralım ve bir tatlı kaşığı salça ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
- Üzerine kabukları soyulup küçük parçalar halinde doğranmış domatesleri ekleyelim ve domatesler de eriyene kadar karışımı kavurup etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Tencereyi ocaktan alıp küp küp doğranmış kırmızı biberleri ekleyip karıştıralım. Kızaran patlıcanların içini iki ucu kapalı kalacak şekilde bir kaşık yardımıyla kayık gibi oyalım.
- Hazırlanan tavuk etli harcı patlıcanların oyuk yerlerine eşit şekilde dolduralım ve üzerlerine rende kaşar ilave ederek fırına verelim ve kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim. Üzerlerini domates ve biberlerle süsleyelim.
- Sıcak suyla ezilen salça ve domates püresini patlıcanların üzerine dökelim. Yemeği patlıcanların üzerindeki domates ve biberler kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun…
Tavuklu Karnıyarık Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder