17 Şubat 2014 Pazartesi

Mandalinalı Kahveli Gato Tarifi

Malzemeler:


Kek için:


  • 150 gram un

  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu

  • 2 çorba kaşığı kahve

  • 150 gram margarin

  • 3 adet yumurta

  • 150 gram şeker

  • 100 gram fındık

Krema için:


  • 150 gram tereyağı

  • 300 gram pudra şekeri

  • 1 çay kaşığı mandalina kabuğu rendesi

Marmelat için:


  • 5-6 adet mandalina

  • Yarım su bardağı şeker

mandalinalı-kahveli-gato-tarifi-kek


Hazırlanışı:


  1. Unla beraber kabartma tozunu eleyelim. Kahve, margarin, yumurta ve 150 gram şekeri ekleyip karıştıralım. 23 cm boyunda dikdörtgen kek kalıbını yağlayıp, karışımı buna boşaltalım.

  2. 180 derecede 40-45 dakika pişirelim. Fındıkları dövelim. Pudra şekeri, tereyağı ve mandalina kabuğu rendesini karıştıralım. Keki ikiye bölelim. Kremanın yarısını kekin altta kalan kısmına sürelim. Diğer parçayı üzerine kapatalım.

  3. Yanlarını krema ile sıvayıp, dövülmüş fındık ile kaplayalım. Üzerini kremayla süsleyelim. Kekin üst kısmına mandalina marmelatı sürelim.

Mandalina marmelatı:


Mandalinaları soyup püre yapın. Püreyi yarım bardak şekerle tencereye alarak marmelat kıvamı alana dek pişirin.


Afiyet olsun…


 



Mandalinalı Kahveli Gato Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder