Malzemeler:
Kek için:
- 150 gram un
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı kahve
- 150 gram margarin
- 3 adet yumurta
- 150 gram şeker
- 100 gram fındık
Krema için:
- 150 gram tereyağı
- 300 gram pudra şekeri
- 1 çay kaşığı mandalina kabuğu rendesi
Marmelat için:
- 5-6 adet mandalina
- Yarım su bardağı şeker
Hazırlanışı:
- Unla beraber kabartma tozunu eleyelim. Kahve, margarin, yumurta ve 150 gram şekeri ekleyip karıştıralım. 23 cm boyunda dikdörtgen kek kalıbını yağlayıp, karışımı buna boşaltalım.
- 180 derecede 40-45 dakika pişirelim. Fındıkları dövelim. Pudra şekeri, tereyağı ve mandalina kabuğu rendesini karıştıralım. Keki ikiye bölelim. Kremanın yarısını kekin altta kalan kısmına sürelim. Diğer parçayı üzerine kapatalım.
- Yanlarını krema ile sıvayıp, dövülmüş fındık ile kaplayalım. Üzerini kremayla süsleyelim. Kekin üst kısmına mandalina marmelatı sürelim.
Mandalina marmelatı:
Mandalinaları soyup püre yapın. Püreyi yarım bardak şekerle tencereye alarak marmelat kıvamı alana dek pişirin.
Afiyet olsun…
Mandalinalı Kahveli Gato Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder