Malzemeler:
- 500 gr kereviz
- 1 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı su
- Tuz
Hazırlanışı:
- Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın. Kerevizleri ve patatesi ayıklayıp ve küp küp doğrayın.
- Zeytinyağı tencereye alın, soğanları tuzunu ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.
- Havuçları soyup halka halka doğrayın. Pembeleşen soğana havuçları ilave edip 1-2 dakika kavurun.
- Tencereye kereviz ve patatesleri ilave edin. 1-2 kez karıştırın ve 1 su bardağı portakal suyunu ve 1 su bardağı suyu ilave edin.
- Yüksek ateşte 1 taşım kaynatın ve ocağı en kısığa alarak kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
- Ilık ya da soğuk servis yapın.
Afiyet olsun…
Portakal Soslu Kereviz Yemeği Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder