Malzemeler:
- 5 su bardağı un
- Yarım kahve fincanı ayçiçeği yağı
- Yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı ılık su
- Tuz
Üzerine sürmek için:
- 200 gr tereyağı
- 1 su bardağı ayçiçeği yağı
- 2 yumurta sarısı
- Susam
İç harcı için:
- 400 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 soğan
- Ayçiçeği yağı
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
- Soğanları yemeklik doğrayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp kıymayı ilave edin. Biraz kavurduktan sonra soğanı ekleyin. Dolmalık fıstığı ve üzümü ilave edin.
- Son olarak tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Unu geniş bir kaba alın. Yumurtalar, ayçiçeği yağı, tuz ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurun.
- Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar su ilave ederek yoğurun. Hamuru 5 bezeye ayırın. Tereyağını eritip ayçiçeği yağı ile karıştırın. 5 bezeyi un serptiğiniz tezgahta açabildiğiniz incelikte açın.
- Üzerine yağ karışımından sürüp elinizle çekerek inceltebildiğiniz kadar inceltin. Bir kenarına hazırladığınız iç harçtan paylaştırıp ince rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- Önceden ısıttığınız 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun…
Sarıyer Kol Böreği Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder