17 Şubat 2014 Pazartesi

Hamilelik ve cinsellik nasıl yürür?

Pek çok anne-baba adayı bebeğe zarar verir düşüncesiyle hamilelik boyunca cinsellikten uzak kalıyorlar. Bu da hem hamilelik döneminde cinsel arzusu artan anne adayı hem de baba adayı açısından oldukça güç durumların yaşanmasına neden oluyor. Oysa normal geçen hamileliklerde cinsel yaşamın bebeğe zararı olmadığı gibi anne-baba adayı açısından olumlu etkileri bulunuyor.


hamilelik-ve-cinsellik-nasil-yurur


Bebekler rahim içinde güvenli ve vajinadan ayrı bir yerde olduklarından cinsel temastan direkt etkilenmezler. Bebeği ortamdan ayıran bir organ ve bunun girişinde de bir mukus tıkaç söz konusudur. Bu zincirin parçaları tam ve sağlamsa sorun olmayacaktır.


Yapılan çeşitli araştırmalar cinsel ilişki açısından en rahat, en sorun çıkmayacak dönemin ikinci üç ay olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu dönemde kadının görünümü hemen hemen aynıdır, döl yolunda ve göğüslerindeki gelişme bu organları daha da duyarlı hale getirir ve bunlardan daha önemlisi, ilk üç ayın sonuna doğru eşler arasında yeni bir uyum ortaya çıkar. Bütün bunlara ek olarak, gebe kalma / bırakma korkusunun da ortadan kalkmış olması, cinsel ilişkiyi daha da arzulanır hale getirir.


ÖZEL DURUMLAR : Gebeliğin son üç ayındaki yasaklamalara ek olarak, bazı durumlarda ilk üç ay içinde yasak konulabilir. Daha önceden çok sayıda düşük yapmış yada kürtaj olmuş kadınlar için bu tür yasaklamaya gidilebilir. Gebelikten önceki son adet kanaması başlangıç kabul edilerek hesaplanan ikinci, üçüncü ve dördüncü adet kanaması dönemlerine denk düşen günlerde düşük oranının az da olsa yükseldiği öz önüne alınarak, özellikle bu günlerde cinsel ilişkiden kaçınma önerilir.



Hamilelik ve cinsellik nasıl yürür?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder