Malzemeler:
Muhallebisi İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket damla sakızlı
- 1 paket vanilya
Meyve Sosu İçin:
- 2 su bardağı meyve suyu(portakal suyu)
- 1 paket vanilyalı puding
Hazırlanışı:
Tencereye vanilya hariç tüm malzemeyi koyun ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynamak üzereyken vanilyayı da ilave ederek karıştırın. Muhallebi kıvama geldikten sonra kare borcama dökerek soğumaya bırakın.
Sosu hazırlamak için meyve suyu ile 1 paket vanilyalı pudingi tencereye koyup, orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak ılımasını sağlayın. Son olarak hazırladığınız sosu muhallebinin üzerine döküp, düzgünce kaşıkla yayın ve 2 saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra istediğiniz gibi süsleyerek, servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…
Selamlar, tarifiniz çok lezzetli görünüyor mutlaka mutfağımda yapmayı deneyeceğim. Teşekkürler paylaşım için.
YanıtlaSil