Malzemeler:
Keki İçin:
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
- 1 litre süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 kaşık nişasta
- 2 kaşık un
- 1 paket vanilya
- 200 gram krema
- 1 kaşık tereyağı
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri İçin:
- Hindistan cevizi
- Kırılmış ceviz
Hazırlanışı:
Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve 5 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edelim. 3 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
Keki için; bir kabın içine tüm malzemeyi koyalım ve karıştıralım. Önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dakika pişirelim. Sıcak kekimize, soğuk şerbeti dökelim ve soğumaya bırakalım.
Kreması için; tencereye sütü, toz şekeri, nişastayı, unu koyalım ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca altını kapatalım ve kremayı, tereyağını, vanilyayı ilave edip, blender ile 2 dakika çırpalım. Tatlımızın üzerine döküp, düzleştirelim. Kıbrıs Tatlımızı, Hindistan cevizi ve kırılmış cevizle süsleyelim. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder