Malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı et
- 200 gram kuru bamya
- Yarım limonun suyu
- 30 gram margarin
- 4 su bardağı sıcak su
- 3 soğan
- 2 domates
- 1 limon
- Tuz
Hazırlanışı:
- Bamyaları ipten çıkarıp yıkayın. Soğan ve domateslerin kabuklarını temizleyip küp küp doğrayın.
- Bamyaları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve yarım limonun suyunu ekleyin. Bamyalar hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün. Bamyaları süzgece alıp üzerlerine soğuk su dökün.
- Margarini tencerede eritin. Eti ve soğanı ekleyip kavurun. Domatesleri ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine 4 su bardağı sıcak su, tuz ve yarım limon suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Bamyaları ekleyip etler ve bamyalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder